Kati Berninger: Hiilineutraali Suomi

Mitä hiilineutraali tarkoittaa, ja miksi hiilineutraaliuteen pitäisi pyrkiä? Entä mitä muutos edellyttää yksittäisiltä kansalaisilta, päättäjiltä ja yhteisöiltä, ja millaiset poliittiset, taloudelliset ja psykologiset esteet voivat hidastaa muutosta?

Hiilineutraali Suomi kuvaa hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamisen keinoja ja ongelmia selkeästi ja asiantuntevasti sekä esittelee myönteisiä ratkaisuja niihin. Esille nousevat arkiset elämänalueet kuten liikkuminen, rakentaminen ja ruoka. Teos tarjoaa myös esimerkkejä rohkeista ihmisistä ja organisaatioista, jotka ovat edelläkävijöitä ja joilta voimme saada ideoita ja innostusta hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamiseksi.

Tekniset keinot muutokseen ovat jo olemassa, mutta nyt on aika tehdä hiilineutraaliudesta valtavirtaa. Hiilineutraalin yhteiskunnan rakentaminen vaatii, että siihen osallistuvat kaikki kynnelle kykenevät yksilöt ja yhteisöt: päättäjät, yritykset, kansalaisjärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset. Tämä kirja tarjoaa apua ja ajatuksia siihen.

”Tulevaisuus on lähempänä kuin uskommekaan. Sitä rakennetaan ja suunnitellaan parhaillaan, ja esimerkiksi investoinnit rakennettuun ympäristöön ovat hyvin pitkäikäisiä. Ne päätökset, joita teemme tänään, vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. (…) Nyt on aika toimia, jotta voisimme vielä torjua hallitsemattoman muutoksen.”

Kirjoittaja

Kati Berninger on laaja-alainen ympäristöasiantuntija. Hän on toiminut tutkijana ja asiantuntijana muun muassa kestävän metsätalouden, maatalouden ympäristönsuojelun ja ilmastonsuojelun aloilla.

Laita hyvä kiertämään: