Pelitaiteen manifestille kunniamaininta Taideyhdistyksen kilpailussa

Juho Kuorikosken näyttävälle Pelitaiteen manifesti -teokselle on myönnetty kunniamaininta Suomen Taideyhdistyksen Edvard Richter -kilpailussa.

Digitaalisten pelien taidetta laajasti esittelevä Juho Kuorikosken Pelitaiteen manifesti sai kunniamaininnan aiemmin Suomen Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkintona tunnetussa nykyisessä Edvard Richter -kilpailussa.

Pelitaiteen manifesti uppoutuu pelien maailmaan uudesta näkökulmasta ja ravistelee peleihin kohdistuvia asenteita. Historiasta poimittujen esimerkkien avulla kirja nostaa digitaaliset pelit samanveroiseksi taidemuodoksi seitsemän vanhemman taiteen rinnalle: peleissä on kirjallisuutta, kuvanveistoa, maalaustaidetta, arkkitehtuuria, teatteria, elokuvaa ja musiikkia.

Kirjassa kuljetaan Pongin ja Tetriksen yksinkertaisesta kauneudesta Civilizationin strategiallisuuden kautta aina Witcherin ja Grand Theft Auton käsikirjoituksellisiin merkkiteoksiin, joissa todelliset merkitykset avautuvat vasta pelatessa.

Palkintoperustelut:

Juho Kuorikosken Pelitaiteen manifesti (Gaudeamus, 2018) kirjoittaa pelit taiteen kentälle. Kirja osoittaa alan monitaiteisuuden, ja sitoo asiantuntevasti elektroniset pelit myös muiden tyyppisten pelien perinteisiin. Pelitaiteen manifesti on ensimmäinen kattava alan julkaisu maassamme.

 

Juho Kuorikoski. Kuva Henri Ruuska.

Kirjailija Juho Kuorikoski on pitkän linjan toimittaja, joka työskentelee muun muassa Pelit-lehden vakituisena avustajana. Hän on kirjoittanut useita digitaalisia pelejä käsitteleviä kirjoja. Gaudeamus onnittelee!

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: