Christian Felber: Näkyvä käsi

gwoe-matrix4.1_engl.inddMitä tapahtuisi, jos talouden pelisäännöistä päätettäisiin demokraattisesti? Näkyvä käsi on kirja niille, jotka ovat kyllästyneitä mekaanisiin talousteorioihin ja politiikkaan vailla vaihtoehtoja. Se viitoittaa tietä yhteiskuntaan, jossa liiketoiminta palvelee ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Teos kuvaa konkreettisesti ja yleistajuisesti keinoja, joilla yrityksiä kannustetaan tuottamaan yhteistä hyvää, taloudellinen eriarvoistuminen pysäytetään ja rahoitussektorista tehdään kestävä. Teoksen ydin on vastuullisuuden mittaamiseen kehitetty yhteishyvälaskelma, joka ohjaa toimintaa jo useissa yrityksissä, kunnissa ja järjestöissä Keski-Euroopassa. Samalla Näkyvä käsi tarjoaa tuoreita esimerkkejä ja ajatusmalleja muun muassa osuustoiminnasta, vihreästä taloudesta tai yritysvastuusta kiinnostuneille.

Kirjoittaja

Itävaltalainen Christian Felber (s. 1972) on vapaa kirjoittaja ja nykytanssija, joka opettaa Wienin talousyliopistossa ja luennoi ympäri Eurooppaa. Hän on opiskellut mm. psykologiaa, sosiologiaa ja politiikan tutkimusta. Saksankielisen alkuteoksen ilmestymisen jälkeen Felber on kirjoittanut finanssikriisistä ja työskentelee kotimaassaan eettisen pankkitoiminnan käynnistämiseksi.

Laita hyvä kiertämään: