Gaudeamuksen yt-neuvottelut päätökseen

Kirjayleiskuva-700Tiede- ja tietokustantamo Gaudeamuksessa 20.11. – 3.12.2014 käydyt yhteistoimintaneuvottelut on saatettu päätökseen. Neuvottelujen taustalla oli liiketoiminnan sopeuttaminen yrityksen taloudelliseen tilanteeseen sekä julkaistavien nimekkeiden määrään, joka on syksyllä pienennetty noin 30 kappaleeseen vuodessa.

Gaudeamus Oy:n liiketoiminta on ollut kymmenen viime vuotta selkeästi tappiollista.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan Gaudeamuksen kirjamyymälän pinta-alaa pienennetään, kustantamon toimisto siirretään HYY Yhtymän omiin, yhteisiin tiloihin ja kirjojen ulkoasun suunnittelu keskitetään pääosin ulkoisille toimijoille. Tämän ja vuosittaisen nimekemäärän vähenemisen vuoksi Gaudeamus irtisanoo yhden kustannustoimittajan.

– Gaudeamus on samojen haasteiden edessä kuin koko suomalainen kustannusala. Tulemme jatkossakin kustantamaan laadukkaita suomenkielisiä tieto- ja tiedekirjoja, jotka hyödyttävät koko suomalaista yliopistoyhteisöä, kulttuuria ja sivistystä laajemminkin, kertoo Gaudeamuksen kustannusjohtaja Leena Kaakinen.

– Talouden kannattavalle pohjalle saaminen on välttämätöntä, jotta suomalaista tietokirjakustantamista voitaisiin jatkossakin ylläpitää, Mauri Laurila, HYY Yhtymän toimitusjohtaja ja Gaudeamus Oy:n hallituksen puheenjohtaja toteaa.
– Aikaisemmin tänä vuonna tehdyt muutokset näyttävät syksyn perusteella toimivilta ja yhdessä nyt tehtyjen päätösten kanssa ne voivat mahdollistaa positiivisen tulevaisuuden, hän jatkaa.

Annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme kysymyksiinne,

Mauri Laurila, HYY Yhtymän toimitusjohtaja, Gaudeamus Oy:n hallituksen puheenjohtaja
mauri.laurila@hyy.fi, 040 502 1479

Leena Kaakinen, Gaudeamus Oy:n kustannusjohtaja
leena.kaakinen@gaudeamus.fi, 050 540 1303

Gaudeamus on osa HYY Yhtymää, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan liiketoimintaa. Gaudeamus Oy:n vähemmistöomistajana 8,3 %:n osuudella on Helsingin yliopisto. Gaudeamuksen liikevaihto vuonna 2013 oli 1,1 miljoonaa euroa ja tulos ennen satunnaisia eriä 0,1 miljoonaa euroa tappiollinen.

Laita hyvä kiertämään:

Tags: ×