Hulluuden historia 15.5. / Gaudeamus Kirja & Kahvi

hulluuden_historia_kansi.aiPetteri Pietikäinen keskustelee mielenterveysaiheisiin erikoistuneen tietokirjailija Leena Vähäkylän kanssa uudesta kirjastaan Hulluuden historia (Gaudeamus) Kirja & Kahvissa 15.5.2013 klo 15.30.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

..

Jokainen meistä on välillä vähän hullu. Jotkut saavat hullun paperit, toiset vähän kummallisen maineen, ja joidenkin hulluus purkautuu paperille. Hulluuden historiassa kerrotaan, miten hulluus on eri aikoina koettu, miten hulluutta on länsimaisessa kulttuurissa selitetty ja miten hulluja on kohdeltu.

Teos kertoo hulluuden lääketieteellistymisestä mielisairaudeksi, mutta se kertoo myös ihmisyyden historiasta: tutkimalla hulluutta tutkimme samalla ihmisluontoa ja poikkeavuutta. Kun katsomme hulluuden muuttuvia kasvoja, katsomme itseämme eri aikakausien kuvastimessa. Kirja on tarkoitettu kaikille niille, joita kiehtovat ihmisluonnon moninaisuuden historia ja ihmisyyden arvoitukset.

“Kun etsitään hulluuden aiheuttajia, on syytettyjen penkillä ahdasta. Syyllinen on milloin huono perimä tai skitsofreniaa aiheuttava äiti, milloin sekaisin mennyt immuunijärjestelmä, vieraantuneisuutta tuottava moderni yhteiskunta tai poikkeavuutta kontrolloivat lääkärit ja viranomaiset. Ratkaisua hulluuden mysteeriin on etsitty aivoista, kohdusta ja kommunikaatiosta, turhaan. Hulluus ei pysy missään teoreettisessa pakkopaidassa eikä palaudu biokemiaan tai alitajuntaan.”

Laita hyvä kiertämään: