Johtajana kaaoksen reunalla yleisön suosikki

 Johtajana kaaoksen reunalla voitti yleisöäänestyksen Ekonomiliiton kirjallisuuskilpailussa 2.2.2015. Kirja auttaa selättämään pirulliset ongelmat organisaatioissa ja yhteisöissä.

Johtajana kaaoksen reunalla (Gaudeamus 2013) auttaa ymmärtämään pirullisia ongelmia ja toimii oppaana käytännön johtamistyössä.

Yrityksissä ja yhteisöissä törmätään yhä useammin monisäikeisiin ongelmiin, joille ei ole löydettävissä yhtä oikeaa ratkaisua. Nämä pirulliset ongelmat voidaan kääntää voimavaraksi, jos niihin osataan suhtautua kokonaisvaltaisesti. Kaaoksen reunalle ajautuminen ei tarkoita kaiken loppua vaan se voi olla myös uuden alku.

Teos lähtee käytännön esimerkkitapauksista, joihin haetaan uudenlaisia ratkaisumalleja. Mukana on pirullisia ongelmia hankalista alaisista perhepolitiikkaan, kuntaliitoksiin ja budjetin laatimiseen. Teos hyödyntää kompleksisuusajattelun tarjoamia toimintatapoja ja työkaluja. Asiat eivät aina ole sitä, miltä aluksi näyttää. Uusi näkökulma voi tarjota keinon tilanteeseen, johon ei ole löydetty ratkaisua perinteisillä menetelmillä.

Kirjoittajat työskentelevät Vaasan yliopistossa sosiaali- ja terveyshallintotieteen oppiaineessa.

Lue lisää kirjan omalta sivulta

* * *

Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinnon, 24 000 euroa, voitti Sixten Korkman kirjallaan Talous ja Utopia (Docendo). Liitto myönsi tunnustuspalkintona 6 000 euroa Karl-Erik Michelsenin Kone – Perhe, yrittäjyys ja yritys teollisuuden vuosisadalla -teokselle (Otava). Lisäksi kaikille ehdokaskirjoille annettiin kunniamaininta.

Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle teokselle, joka edustaa kauppatieteellisiä osaamis- ja tutkimusalueita. Se on myös ainoa yrityskirjapalkinto Suomessa.

Palkintoehdokkaat:

Pirkko Vartiainen, Seija Ollila, Harri Raisio & Juha Lindell: Johtajana kaaoksen reunalla, kuinka selviytyä pirullisista ongelmista? (Gaudeamus)
Petri Parvinen: Myyntipsykologia, Näin meille myydään (Docendo)
Juhana Torkki: Tarinan valta – Kertomus luolamiehen paluusta (Otava)
Sixten Korkman: Talous ja utopia (Docendo)
Ilona Rauhala, Makke Leppänen & Annamari Heikkilä: Pääasia, Organisaation psykologinen pääoma (Talentum)
Karl-Erik Michelsen: Kone, Perhe, yrittäjyys ja yritys teollisuuden vuosisadalla (Otava)

Pääpalkinnon saajasta päätti palkintoraati, johon kuuluivat KTT, Tutkimusalueen johtaja Mika Aaltonen, Tuotantotalouden laitokselta Aalto-yliopistosta; toimitusjohtaja Ari Rahkonen, Microsoft Suomi Oy:stä sekä TkT, KM, hallituksen puheenjohtaja Helena Åhman Hunting Minds Oy:stä.

Loppuvuodesta yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan SEFEn verkkosivuilla.

kirjallisuuspalkinto-SEFE

www.sefe.fi/kirjallisuuspalkinto

Laita hyvä kiertämään: