Joulutori

Joulu alkaa kirjasta! Gaudeamuksen perinteiseltä joulutorilta löydät lahjapakettiin tutkitun tiedon huiput.

Hiphei, glögintuoksuiset lukuhetket lähestyvät! Kiehtovat, laadukkaat ja kauniit tietokirjat löydät tänäkin vuonna perinteiseltä Gaudeamuksen joulutorilta. Suunnista verkkokauppaamme poimimaan lahjapakettiin syksyn kehutut uutuuskirjat ja aiempien vuosien huiput.

Tutustu lahjavalikoimaan

Tarjoukset ovat voimassa 31.12.2018 asti. Tervetuloa jouluostoksille!

 

Joulun lahjavinkkejä

Juho Kuorikoski: Pelitaiteen manifesti

Pelitaiteen manifesti uppoutuu pelien maailmaan uudesta näkökulmasta ja ravistelee vallitsevia asenteita. Historiasta poimittujen esimerkkien avulla kirja nostaa digitaaliset pelit samanveroiseksi taidemuodoksi seitsemän vanhemman taiteen rinnalle: peleissä on kirjallisuutta, kuvanveistoa, maalaustaidetta, arkkitehtuuria, teatteria, elokuvaa ja musiikkia.

Teos on mainio lahja niin pelaajille ja pelinkehittäjille kuin kaikille kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille!

 

 

 

Markku Ruotsila: Sydänmaiden kapina

Donald Trump on aikamme poliittinen voima, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mutta miksi hän lopulta voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit vuonna 2016? Keiden asiaa hän ajaa? Onko Trump kokonaan oman tiensä kulkija vai osa konservatismin valtavirran pitkää jatkumoa?

Teos tarjoaa historiallisen näkökulman yhdysvaltalaisen konservatismin kehitykseen ja merkitykseen politiikassa toisen maailmansodan jälkeisestä oikeistoliikkeestä vuoden 2016 vaalien yhteydessä tunnetuksi tulleeseen alt-rightiin.

 

 

Antero Heikkinen: Uuden aikakauden kynnyksellä

Euroopan historiassa ajanjakso 1400-luvun lopulta vuonna 1789 alkaneeseen Ranskan suureen vallankumoukseen järisytti eurooppalaisen ihmisen elämää ja maailmankuvaa. Kiihkeät vuosisadat merkitsivät siirtymistä keskiajalta moderniin maailmaan.

Uuden aikakauden kynnyksellä on kunnianhimoinen esitys Eurooppaa muuttaneesta varhaismodernista ajasta.

Kirja on todellinen toivelahja historian ystävälle!

 

 

Jarno Hietalahti: Huumorin ja naurun filosofia

Huumori kietoutuu ihmiselämän kaikkiin puoliin, mutta nauru ei kaiu tyhjiössä. Huumori voi palvella vallan välineenä mutta yhtä lailla tarjota kanavan valtaapitävien arvosteluun.

Huumorin ja naurun filosofia tarkastelee huumorin olemusta, siihen liittyviä ilmiöitä ja sitä pohtineita henkilöitä Aristoteleesta Monty Pythoniin ja Sigmund Freudista Kierkegaardiin. Historiallista näkökulmaa halkovat haastattelut, joissa tunnetut humoristit Joonas Nordmanista ja Heli Sutelasta Petteri Summaseen kertovat, mitä huumori heille merkitsee ja mihin naurua tarvitaan nykyhetkessä.

 

 

Laita hyvä kiertämään: