10 joulun lahjaideaa

JoulutoriGaudeamuksen perinteiseltä joulutorilta löydät laajan valikoiman kiehtovia tietokirjoja ja klassikkoteoksia. Katso lahjavinkkimme!

Joulun kirjalahja avataan vikkelästi mutta nautitaan rauhallisesti. Tietokirjojen ja klassikoiden ystävää ilahduttavat suosikkiteoksemme löytyvät nyt verkkokaupan joulutorilta.

Katsasta tuikkivimmat tarjoukset ja kääri glögintuoksuisia lukuhetkiä varten pakettiin esimerkiksi Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas Egyptin historia tai Vuoden luontokirjaehdokas Lähikuvassa kuikka.

Joululahjatarjoukset ovat voimassa 31.12.2019 asti ja yli 60 € tilaukset saat postikuluitta. Tervetuloa jouluostoksille!

Tutustu lahjavalikoimaan

Joulun lahjavinkit

Egyptin historiaAndrei Sergejeff: Egyptin historia

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas

”Varmaotteinen, rauhallinen ja tyyliltään selkeä teos rakentaa valtavasta aineistosta pitkän kaaren Välimeren ja Lähi-idän menneisyyteen tavalla, joka hätkähdyttää Eurooppa-keskeistä kouluhistoriaa lukenutta. Teos avaa näkymän koko Lähi-idän kriisipesäkkeiden menneisyyteen ja taustoittaa kiinnostavasti alueen nykyongelmia ja uutisotsikoita”, perustelee Finlandia-raati teoksen valintaa ehdokkaaksi.

Tilaa

 

 

Lähikuvassa kuikkaPekka Lehtonen & Martti Perämäki: Lähikuvassa kuikka

WWF:n Vuoden luontokirja -palkintoehdokas 

Kuikan reviirihuudolta tuskin on välttynyt yksikään suomalainen. Huudostaan nimensä saanut lystikäs lintu tunnetaan myös virtaviivaisesta puvustaan ja punaisista silmistään. Lähikuvassa kuikka vie lukijansa kesäiseen järvimaisemaan ja esittelee kuikkien käyttäytymistä jäidenlähdöstä syksyiseen muuttoon. Pääosassa teoksessa ovat ainutlaatuiset valokuvat.

Tilaa

 

 

Pimeä aikaJaakko Tahkokallio: Pimeä aika

Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla – vai oliko sittenkään? Pimeä aika -teoksessa keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Historian ystävän toivelahja!

Tilaa

 

 

 

Korsetti ja krusifiksiRose-Marie Peake & Riikka-Maria Rosenberg: Korsetti ja krusifiksi

Kiehtovia tarinoita vaikutusvaltaisista naisista: kurtisaani, aatelisnainen ja hyväntekeväisyystyölle omistautunut nunna kuuluivat kaikki barokin ajan eliittinaisiin, joiden elämäntapaa ja vaikutusvaltaa aikalaisetkin hämmästelivät. 1600-luvun Pariisin yltäkylläinen maailma avautuu kolmen kiehtovan naisen – Ninon de Lenclos’n, Madame de Sévignén ja Louise de Marillacin – kautta.

Tilaa

 

 

 

Elämää maan kätköissäVeikko Huhta & Eeva-Liisa Hallanaro (toim.): Elämää maan kätköissä

Joululahja metsässä viihtyvälle! Elämää maan kätköissä kaivautuu maailmaan, jota kansoittavat monenkirjavat bakteerit, alkueliöt, hämähäkit, hyönteiset ja nilviäiset. Karhukaisilla, hyppyhäntäisillä ja muilla maan asukkailla on hämmästyttäviä ominaisuuksia ja pienestä koostaan huolimatta ne ovat elintärkeitä ekosysteemin hyvinvoinnille.

Tilaa

 

 

 

Pelitaiteen manifestiJuho Kuorikoski: Pelitaiteen manifesti

Pelitaiteen manifesti uppoutuu pelien maailmaan uudesta näkökulmasta ja ravistelee vallitsevia asenteita. Historiasta poimittujen esimerkkien avulla kirja nostaa digitaaliset pelit samanveroiseksi taidemuodoksi seitsemän vanhemman taiteen rinnalle: peleissä on kirjallisuutta, kuvanveistoa, maalaustaidetta, arkkitehtuuria, teatteria, elokuvaa ja musiikkia. Mainio lahja niin pelaajille ja pelinkehittäjille kuin kaikille kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille!

Tilaa

 

 

 

Huumorin ja naurun filosofiaJarno Hietalahti: Huumorin ja naurun filosofia

Huumori voi palvella vallan välineenä mutta yhtä lailla tarjota kanavan valtaapitävien arvosteluun. Huumorin ja naurun filosofia tarkastelee huumorin olemusta, siihen liittyviä ilmiöitä ja sitä pohtineita henkilöitä Aristoteleesta Monty Pythoniin ja Sigmund Freudista Kierkegaardiin. Historiallista näkökulmaa halkovat haastattelut, joissa tunnetut humoristit Joonas Nordmanista ja Heli Sutelasta Petteri Summaseen kertovat, mitä huumori heille merkitsee ja mihin naurua tarvitaan nykyhetkessä.

Tilaa

 

 

Japanilainen musiikkiLasse Lehtonen: Japanilainen musiikki

Japanilaisella musiikilla on yli tuhatvuotiset perinteet. Teos esittelee japanilaisen musiikkikulttuurin koko kirjon salaperäisestä, keisarillisen hovin seesteisestä tunnelmasta riehakkaaseen kabuki-teatteriin, orkestraalisiin taideteoksiin ja pop- ja rock-hitteihin. Kirjaa täydentävät ainutlaatuiset japanilaisten tekijöiden alkuperäishaastattelut.

Tilaa

 

 

 

Hyppysellinen tiedettäAnu Hopia & Erik Fooladi: Hyppysellinen tiedettä

Uutta näkökulmaa kokkailuun! Ruoanlaittoon liittyy runsaasti myyttejä: lihan täytyy olla huoneenlämpöistä ennen paistamista ja juuri uunista taiteiltu kakku lässähtää, jos sen täräyttää vahingossa pöydän kulmaan. Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä.

Tilaa

 

 

Kirjeitä keisariajan RoomastaFilosofian ja historia klassikot

Klassikot jopa tuhansien vuosien takaa ovat varmoja valintoja joululahjaksi filosofian ja historian harrastajille. Tutustu klassikkovalikoimaamme, josta löytyvät mm. Sunzin Sodankäynnin taito, Tacituksen Germania, Plinius nuoremman Kirjeitä keisariajan Roomasta sekä monta muuta aikaa kestänyttä suosikkia.

Selaa klassikkovalikoimaa

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: