Joulun toivotut tietokirjalahjat

Gaudeamuksen joulutoriJoulutorilta löydät tietokirjat ja klassikot kaikille kirjojen ystäville. Katso lahjavinkkimme!

Verkkokauppamme joulutorille on koottu tiedon ja tieteen ystävälle takuuvarmat kirjalahjat, jotka avataan nopeasti ja nautitaan hitaasti. Valitse notkuvasta lahjavinkkipöydästä aattoillan ilahduttajaksi esimerkiksi historiaa, filosofiaa, luontokirjoja, klassikkoteoksia tai ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita.

Kääri glögintuoksuisia lukuhetkiä varten pakettiin esimerkiksi Timo R. Stewartin Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys, Vergiliuksen klassikkoteos Georgica tai suomalaisten suurkauppiaiden kartanoihin ja kauppahuoneisiin kuljettava Charlotta Wolffin tämän syksyn uutuuskirja Edelläkävijät. Joulutorilta löydät nämä ja yli 100 muuta kiehtovaa tietokirjaa.

Lisäksi tarjoamme joulun lahjatilaukset ilmaisella toimituksella. Tilaa lahjakirjat viimeistään perjantaina 18.12., jotta ne ehtivät jouluksi perille.

Tervetuloa joulun käteville kirjaostoksille verkkokauppaan!

Tutustu lahjavalikoimaan >>

Joulun lahjavinkkejä

 

Timo R. Stewart: Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2020

”Ansiokkaasti tutkittu ja taiten kerrottu tositarina, jota on vaikea uskoa todeksi. Miten viipurilainen maanmittari uskoi Raamatun tekstien paljastavan liitonarkin kätköpaikan, miten hän sai tuekseen sijoittajat Englannista ja miten kadonneen aarteen metsästys Jerusalemin Temppelivuorella päättyi mellakkaan ja kansainväliseen selkkaukseen?” – Tietokirjallisuuden Finlandia-raati

Tilaa >>

 

 

Vergilius: Georgica

Publius Vergilius Maro (70-19 eaa.) oli Rooman kansallisrunoilija. Runoelmansa Georgica avulla Vergilius toivoi saavansa ihmiset tiedostamaan italialaisen kasviston ja eläimistön kauneuden ja monimuotoisuuden sekä talonpojan raskaan mutta antoisan työn arvon; menestyvä maanviljelys on hänen mukaansa Italian ja Rooman kasvun edellytys. Uuteen Georgican laitokseen sisältyvät teoksen runo- ja proosasuomennos, latinankielinen alkuteksti sekä laaja selitysosasto.

Tilaa >>

 

 

 

Charlotta Wolff: Edelläkävijät

Edelläkävijät avaa ovet suurkauppiaiden kartanoihin ja kauppahuoneisiin 1800-luvun Viipurissa, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Millaista oli sukujen elämä kolmessa sukupolvessa? Wolffien, Hackmanin, Borgströmin ja Dahlströmin menestyvät kauppiassuvut jättivät jälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan. Porvariseliitti sopeutui uusiin tilanteisiin, menestyi liiketoiminnallaan sekä edisti Suomen kehittymistä moderniksi yhteiskunnaksi ja itsenäiseksi oikeusvaltioksi.

Tilaa >>

 

 

 

Olli Bäckström: Lumikuningas

1600-luvun alkupuolella Euroopan valtiomahdit ajautuivat koko maanosaa repivään sotaan. Kahdentoista vuoden jälkeen taistelut saivat uuden käänteen, kun kaukaa Pohjolasta saapui ennustusten lupaama myyttinen vapauttaja: nuori ja kyvykäs Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf. Lumikuningas kertoo 1618-1648 käydyn 30-vuotisen sodan vuosista 1630-1632, jolloin Kustaa Aadolf marssi armeijoineen Saksaan. Historioitsija Olli Bäckström kuljettaa lukijan kirjeiden ja aikalaiskuvausten kautta keskelle sodankäynnin arkea ja hurmeisia taistelukenttiä.

Tilaa >>

 

 

Egyptin historiaAndrei Sergejeff: Egyptin historia

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2019

”Varmaotteinen, rauhallinen ja tyyliltään selkeä teos rakentaa valtavasta aineistosta pitkän kaaren Välimeren ja Lähi-idän menneisyyteen tavalla, joka hätkähdyttää Eurooppa-keskeistä kouluhistoriaa lukenutta. Teos avaa näkymän koko Lähi-idän kriisipesäkkeiden menneisyyteen ja taustoittaa kiinnostavasti alueen nykyongelmia ja uutisotsikoita”, perustelee Finlandia-raati teoksen valintaa ehdokkaaksi.

Tilaa >>

 

 

Pimeä aikaJaakko Tahkokallio: Pimeä aika

Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla – vai oliko sittenkään? Pimeä aika -teoksessa keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Historian ystävän toivelahja!

Tilaa >>

 

 

 

Korsetti ja krusifiksiRose-Marie Peake & Riikka-Maria Rosenberg: Korsetti ja krusifiksi

Kiehtovia tarinoita vaikutusvaltaisista naisista: kurtisaani, aatelisnainen ja hyväntekeväisyystyölle omistautunut nunna kuuluivat kaikki barokin ajan eliittinaisiin, joiden elämäntapaa ja vaikutusvaltaa aikalaisetkin hämmästelivät. 1600-luvun Pariisin yltäkylläinen maailma avautuu kolmen kiehtovan naisen – Ninon de Lenclos’n, Madame de Sévignén ja Louise de Marillacin – kautta.

Tilaa >>

 

 

 

Elämää maan kätköissäVeikko Huhta & Eeva-Liisa Hallanaro (toim.): Elämää maan kätköissä

Joululahja metsässä viihtyvälle! Elämää maan kätköissä kaivautuu maailmaan, jota kansoittavat monenkirjavat bakteerit, alkueliöt, hämähäkit, hyönteiset ja nilviäiset. Karhukaisilla, hyppyhäntäisillä ja muilla maan asukkailla on hämmästyttäviä ominaisuuksia ja pienestä koostaan huolimatta ne ovat elintärkeitä ekosysteemin hyvinvoinnille.

Tilaa >>

 

 

 

Hyppysellinen tiedettäAnu Hopia & Erik Fooladi: Hyppysellinen tiedettä

Uutta näkökulmaa kokkailuun! Ruoanlaittoon liittyy runsaasti myyttejä: lihan täytyy olla huoneenlämpöistä ennen paistamista ja juuri uunista taiteiltu kakku lässähtää, jos sen täräyttää vahingossa pöydän kulmaan. Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä.

Tilaa >>

 

 

 

Kirjeitä keisariajan RoomastaFilosofian ja historia klassikot

Klassikot jopa tuhansien vuosien takaa ovat varmoja valintoja joululahjaksi filosofian ja historian harrastajille. Tutustu klassikkovalikoimaamme, josta löytyvät mm. Sunzin Sodankäynnin taito, Tacituksen Germania, Plinius nuoremman Kirjeitä keisariajan Roomasta sekä monta muuta aikaa kestänyttä suosikkia.

Selaa klassikkovalikoimaa >>

 

 

Katso kaikki joulun lahjakirjat >>

Laita hyvä kiertämään: