Juho Saaren toimittama Yksinäisten Suomi Kanava-palkintoehdokkaaksi

kanava-featureKanava-palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön jakaman 10 000 euron suuruisen Kanava-tietokirjatunnustuspalkinnon viisi ehdokaskirjaa on valittu. Yksi ehdokkaista on tänä syksynä ilmestynyt Juho Saaren toimittama Yksinäisten Suomi (Gaudeamus).

Palkintoraadin perustelut:

”Yksinäisyys ei ole vain siitä kärsivien yksilöiden ongelma, vaan merkittävä yhteiskunnallinen ilmiö. Useiden asiantuntijoiden kirjoituksista koostuva teos käsittelee aihetta monipuolisesti ja yleistajuisesti. Kirja antaa myös käytännön työkaluja niille, jotka voivat ja haluavat tarttua ongelmaan.”

Ehdokaskirjojen valinnan tekivät palkintoraadin jäsenet, toimittaja Johanna Korhonen ja Turun yliopiston poliittisen historian professori Vesa Vares. Raadin puheenjohtaja, Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsee ehdokaskirjoista palkinnon saajan torstaina 3.11.

Raadin mukaan suomalaisen tietokirjallisuuden taso on tänä vuonna korkea. Ehdokkaiksi valikoitui kirjoja, jotka tuovat lukijoille uutta ja syventävää tietoa aiheistaan. Valinnoissa painotettiin myös esitystavan kekseliäisyyttä.

Ehdokaskirjat julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina 27.10.

Lisätietoja: Palkintoraadin puheenjohtaja ja Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen, puh. 040-575 3099.

kanava-kirjat

Laita hyvä kiertämään: