Lasse Karjalainen: Yrittäjän talousopas

9789524952521Yrittäjän talousopas on syntynyt tarpeesta tuoda talousajattelu ja -suunnittelu taloustieteen viidakoista ja monimutkaisuudesta käytäntöön – innostavaksi ja helpoksi. Yrittäjä tarvitsee hyvät, yksinkertaiset työkalut ja mieluusti vielä ripauksen huumoria ja iloista tekemisen meininkiä.

Yrittäjän talousopas käsittelee yrityksen talouden nykytilaa ja suunnittelua ymmärrettävästi ja olennaiseen keskittyen, yrittäjälle tutulla kielellä. Kirja keskittyy yrittäjän näkökulmasta tärkeimpiin talousasioihin, suunnitelmiin ja raportteihin: tuloslaskelmaan, taseeseen, rahan riittämiseen ja hinnoitteluun. Kirjaan on koottu taloussanastoa, joka tulkitaan yrittäjän arkikielelle. Siinä käsitellään myös tavallisimpia talouteen liittyviä kysymyksiä kuten verotusta, yritysmuotoja tai kirjanpidon hoitamista.

Kirjoittaja

Lasse Karjalainen on toiminut suunnittelu- ja johtotehtävissä teräs-, huonekalu- ja urheiluvälineteollisuudessa sekä konsulttina ja kouluttajana pk-yrityksissä sekä yliopistojen, kauppakorkeakoulujen ja ELY-keskusten ohjelmissa mutta myös suurissa organisaatioissa, yhdistyksissä ja julkishallinnossa. Karjalainen on julkaissut yksin ja yhdessä muiden kirjoittajien kanssa talousoppaita ja liiketoiminnan suunnittelun oppaita yrittäjille. Hän on myös kehittänyt muun muassa Simulo-taloustyökalupakin ja ELY-keskusten Monitaito-palvelun.

Laita hyvä kiertämään: