Keskustelutilaisuudet uutuuskirjoista

Kirjapinoja

Punnittuja ajatuksia, kiehtovia kohtaamisia ja uusia näkökulmia: tervetuloa seuraamaan keskusteluita tuoreista tietokirjoistamme. Päivitämme alle tapahtumien ohjelmatietoja sitä mukaa, kun ne tarkentuvat.

Gaudeamuksen syksyn 2024 julkistustilaisuudet

 

Sosiaalipedagogiikka. Toinen uudistettu laitos ma 9.9. klo 17.00
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Tervetuloa kesäkuussa ilmestyneen Sosiaalipedagogiikan uudistetun laitoksen julkistustilaisuuteen!

Maailmassa tarvitaan toivoa paremmasta ja toimintaa muutoksen aikaansaamiseksi. Sosiaalipedagogiikka tarjoaa teoreettista perustaa ja työvälineitä paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Sosiaalipedagogiikka on tieteenala ja käytännön työtä, jossa pedagogiseen otteeseen yhdistyy yksilöä laajempi näkökulma. Se kutsuu edistämään vastavuoroista yhteiselämää, kestävää hyvinvointia ja planeetan rajoja kunnioittavia elämäntapoja. Se myös rohkaisee vastustamaan eriarvoisuutta, osattomuutta ja syrjintää.

Perusteos kuljettaa lukijan sosiaalipedagogiikan varhaishistoriasta ja keskeisistä teorioista käytännön työn ympäristöihin. Uudistetussa laitoksessa on aiempaa vahvemmin mukana ekososiaalinen keskustelu, joka kudotaan osaksi alan itseymmärrystä. Lisäksi avataan dekoloniaalisia, antirasistisia ja intersektionaalisia näkökulmia tutkimukseen ja käytäntöihin.

Teos tukee sosiaalipedagogisen työotteen omaksumista muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialoilla. Se kutsuu keskusteluun lähitieteenalat ja mukaan toimintaan jokaisen, joka haluaa edistää inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää.

Ohjelma tarkentuu.

Feminismiä talouteen to 31.10. klo 17.00
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Tervetuloa Feminismiä talouteen -teoksen julkistutilaisuuteen kirjakauppa Rosebud Sivulliseen.

Perinteinen taloutta koskeva tieto ja talouspolitiikka perustuvat kapeaan ymmärrykseen talouteen liittyvistä valtarakenteista: usein sivuutetaan sukupuolittuneet taloudellisen eriarvoisuuden muodot sekä vaurauden kertyminen globaaliin pohjoiseen ja valkoisille miehille. Naisille perinteisesti kuulunutta taloudellista toimintaa, kuten hoivaa, kohdellaan kuluna tai kotityön kaltaisena näkymättömänä ja ilmaisena lahjana. Tasa-arvokeskustelussa puhutaan naisten köyhyydestä ja palkoista mutta vähemmän valtiontalouden ja talouspolitiikan merkityksestä sukupuolten tasa-arvolle.

Hanna Ylöstalon, Heini Kinnusen, Emma Lambergin ja Inna Perheentuvan kirjoittama Feminismiä talouteen kyseenalaistaa näitä kivettyneitä lainalaisuuksia ja avaa talouteen feministisiä näkökulmia ottaen huomioon sukupuolen ohella etenkin luokkaan ja rodullisuuteen liittyvät valtasuhteet. Teoksessa rakennetaan tasa-arvoisempaa, sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa ja ekologisesti kestävämpää maailmaa ja talousajattelua. Samalla lukija saa vinkkejä vallitsevien talousmyyttien kyseenalaistamiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumiseen.

Tilaisuuden ohjelma:

17.00 Kirjan esittely:

Hanna Ylöstalo, Heini Kinnunen, Emma Lamberg & Inna Perheentupa

17.20: Kommenttipuheenvuorot:

Raisa Omaheimo, kirjailija ja kolumnisti
Tero Toivanen, tutkija, Helsingin yliopisto
Minja Koskela, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu

17.50 Keskustelua

Lue lisää kirjasta ja kirjoittajista täältä.

 

 

 

 

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top