Keskustelutilaisuudet uutuuskirjoista

Kirjapinoja

Punnittuja ajatuksia, kiehtovia kohtaamisia ja uusia näkökulmia: tervetuloa seuraamaan keskusteluita tuoreista teoksistamme kevätkauden 2024 aikana. Päivitämme alle tapahtumien ohjelmatietoja sitä mukaa, kun ne tarkentuvat.

Gaudeamuksen kevään 2024 ohjelma

 

Satu Lidman: Kaikkien oikeus liikkua
5.3. klo 16.00
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5

Tasa-arvoisessa ja yhdenvertaisessa liikuntakulttuurissa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet opetella liikunnallisia perustaitoja, harrastaa terveysliikuntaa ja urheilla turvallisessa ilmapiirissä. Liikunta kuuluu kaikille, mutta käytännössä tämä ei aina toteudu.

Millaisia esteitä liikkumisen tiellä on ja miten niitä voi purkaa? Miten voimme yhteiskuntana huolehtia siitä, että liikunnan hyödyt ja ilo jakautuvat mahdollisimman tasaisesti?

Tervetuloa Satu Lidmanin teoksen Kaikkien oikeus liikkua. Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria julkistustilaisuuteen. Uutuuskirja luotaa suomalaisen liikuntakulttuurin historiaa ja pohtii sen vaikutusta nykypäivässä. Samalla se etsii keinoja edistää liikkumista kaikissa väestöryhmissä.

Satu Lidman, FT, dosentti, on Vuoden turvateko 2019 -palkittu historioitsija ja tietokirjailija, jonka tutkimusteemat painottuvat väkivaltaan, rikollisuuteen, sukupuoleen ja ihmisoikeuksiin.

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista ja sitä voi myös seurata myös striiminä Rosebudin Youtube-kanavalta.

Huom. striimistä ei jää tallennetta.

Ohjelma:

– Tervetuloa tilaisuuteen, kustantaja Gaudeamuksen puheenvuoro
– Satu Lidman kertoo teoksesta
– Paneelikeskustelu
– Yleisökysymykset ja -keskustelu

Kirjailijan kanssa liikuntakulttuurin onnistumisesta, mahdollisuuksista ja haasteista keskustelevat:

– Lilja Grönroos, LitM, lukion liikunnan lehtori (virkavapaalla) ja projektisuunnittelija (Helsingin kaupungin liikuntacoach-toiminta).
– Kalle Rantala, FM, näyttelypäällikkö (Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto) ja Ylen aamun Jälkihiki-raadin jäsen.
– Pauliina Lius, seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija (Loisto setlementti), työskennellyt aiemmin Et ole yksin -palvelussa.

Lue lisää kirjasta >>

Lisätiedot tilaisuudesta: satu.lidman@utu.fi ja lasse.leminen@gaudeamus.fi

Sonja Kosunen, Sara Juvonen, Heidi Huilla, Marja Peltola (toim.): Koulu ja eriarvoisuus
11.3. klo 17.00
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5

Ohjelma tarkentuu.

Julkisessa keskustelussa koulujen ja kaupunginosien eriytymisestä on puhuttu jo pitkään. Eriytyminen on kuitenkin monimutkainen ilmiö, jota täytyy tarkastella koulukohtaisesti ja nuorten arjessa. Silti keskusteluissa sivuutetaan usein itse nuorten sekä koulujen henkilöstön omat kokemukset.

Koulu ja eriarvoisuus tarkastelee sitä, mitä eriytyminen tarkoittaa suomalaiskaupungeissa ja mikä on sen suhde eriarvoisuuteen. Teos selvittää, millaista on arki huono‐osaisten alueiden kaupunkikouluissa ja miten erilaiset eriarvoisuuden muodot näkyvät ja tuntuvat myös nuorten vapaa-ajalla. Kuinka paljon huono‐osaisten alueiden kouluissa ilmenee vaikeuksia tukea oppilaiden hyvinvointia ja opiskelua? Entä miten henkilökunnan jaksamisvaikeuksiin ja vaihtuvuuteen on pyritty vastaamaan?

Tilaisuus striimataan Rosebudin Youtube-kanavalla >>

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top