Kuukauden kirja: Kirjalliset väärennökset

Heinäkuun kuukauden kirjamme sukeltaa kirjallisuushistorian nurjalle puolelle.

Kirjailijat lainaavat sanoja, juonenkäänteitä ja identiteettejä. Teksteissä kuuluu aina ääniä aiemmista teksteistä, mutta toisinaan lainaaminen ylittää sopivan ja sallitun rajat. Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata? Miten arvostettu runodebyytti muuttuu absurdiksi hölynpölyksi? Jos kaikki on jo sanottu, voiko kirjailija luoda mitään uutta ja omaa?

Kirjalliset väärennökset sukeltaa kirjallisuushistorian nurjalle puolelle. Teoksen erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia meiltä ja maailmalta. Kirjatehtailut salanimen turvin, tekaistut käsikirjoitukset, sepitetty kansalliseepos ja kuoleman lavastaminen kertovat paitsi kirjallisen maailman valtataisteluista myös kaunokirjallisuuden tekijyyden, aitouden ja kirjallisen arvon määrittelemisen vaikeudesta.

Sanna Nyqvistin ja Outi Ojan kirjoittama uutuusteos Kirjalliset väärennökset on saatavilla heinäkuun ajan Gaudeamuksen verkkokaupasta painettuna tarjoushintaan 25 € (norm. 32 €) + toimituskulut tai e-kirjana hintaan 19 € (norm. 25 €).

Tilaa kuukauden kirja nyt täältä!

 

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: