Risto Pulkkiselle Lauri Jäntin kunniamaininta

9789524953405Risto Pulkkinen sai kunniamaininnan kirjastaan Suomalainen kansanusko.

Lauri Jäntin säätiö myönsi 15 000 euron palkinnon sekä 5 000 euron kunniamaininnat tunnustuksena merkittävien vuonna 2014 julkaistujen suomenkielisten tietokirjojen tekijöille.

Kunniamaininnan perustelut:
Suomalainen kansanusko on Risto Pulkkisen asiantunteva ja korkeatasoinen tietokirja muinaisten suomalaisten maailmankuvasta ja samalla kiehtova johdatus omaan mielenmaisemaamme. Pulkkinen esittelee kirjassaan suomalaisten kansanuskoa kiinnostavasti ja monipuolisesti. Suhde luontoon ja tuonpuoleiseen, pyhien paikkojen merkitys sekä taikojen ja loitsujen voima määrittivät ihmisen ajattelua ja toimintaa. Teos osoittaa, että kyse ei kuitenkaan ole vain menneen maailman uskomusperinteestä, vaan mentaaliset rakenteet ovat nähtävissä myös nykyisten suomalaisten tavoissa.

Lue lisää kirjasta

Pulkkinen_Risto_RGB_Kuva_GaudeamusRisto Pulkkinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti ja Lapin yliopiston pohjoisen etnografian dosentti. Hän on perehtynyt laajasti pohjoisten kansojen maailmankuvaan ja on opettanut parikymmentä vuotta yliopistossa. Risto Pulkkinen on myös Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappi.

Lauri Jäntin palkinto myönnettiin Liisa Suvikummulle teoksesta Suomalaiset kylpylät. Kotimaisen kylpyläkulttuurin historiaa (SKS). Kaksi muuta kunniamainintaa saivat Hanna Nikkasen ja Antti Järven Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen? (Siltala) ja Juhana Torkin Tarinan valta (Otava).

Gaudeamus onnittelee kaikkia voittajia!

 

 

Lisätietoja Laurin Jäntin säätiöstä ja palkinnoista:
Claes von Heiroth
Hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 561 3516 claes.vonheiroth@merasco.com
www.laurijantinsaatio.fi

Kanslianeuvos Lauri Jäntti perusti nimeään kantavan säätiön vuonna 1983. Säätiön tarkoituksena on suomenkielisen tietokirjallisuuden edistäminen. Säätiön vuosittain jakamat tunnustuspalkinnot, Lauri Jäntin palkinto sekä kunniamaininnat, jaetaan vuosittain edellisenä vuonna ilmestyneiden merkittävien suomenkielisen tietokirjojen tekijöille. Joka kolmas vuosi jaettava Tieto-Lauri palkinto annetaan tunnustuksena ansiokkaan suomenkielisen lasten tai nuorten tietokirjan tekijälle ja joka viides vuosi jaettava Lauri Jäntin säätiön kunniapalkinto annetaan laajasta ja merkittävästä työstä tietokirjallisuuden alalla.

Laita hyvä kiertämään: