Jukka Laajarinne & Mari Luoma: Mahdottoman suuri puu

Kiivetkää Puuhun! Tutkikaa ja kartoittakaa kaikki sen oksat!

Kun Kuningatar käskee Kekomielen jäsenet tutkimusmatkalle, seikkailuun lähtee myös Riikkinen, pesän pienimmäinen. Yhdessä mittarimato Oukan kanssa se kohtaa ihmeitä, jotka saavat pään pyörälle ja vähän pelottavatkin.

Miksi mököjäkäräinen suree sukunsa pienenemistä? Keitä ovat mäihämainarit, jotka marssivat pesäkoloonsa loppumattomassa jonossa? Montako kertaa Puun runko haarautuu, ja miksi se tuntuisi joka mittauksella olevan eri paksuinen? Entä mikä on latvuksessa odottava kielletty Raja, jonka yli menneet eivät kuulemma koskaan ole palanneet takaisin?

Mahdottoman suuri puu nivoo matemaattisen ja filosofisen pohdiskelun äärettömästä osaksi riemastuttavaa seikkailukertomusta. Luovaan ja itsenäiseen ajatteluun kannustavaa teosta on ideoitu yhdessä Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Upeasti kuvitettu teos on suunnattu 6–9-vuotiaille, mutta se tarjoaa pohdittavaa myös varttuneemmille lukijoille.

Kirjasarjan toisessa osassa Kadonneen madon jäljillä Riikkinen ja Oukka tutustuvat luonnon monimuotoisuuteen. Lue lisää kirjasta >>

Helsingin yliopiston tiedekasvatus tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille innostusta tieteiden opiskeluun ja harrastamiseen. Lisää tietoa löydät täältä.

Näytesivut

Tekijät

Jukka Laajarinne
Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on vapaa kirjailija, joka on työskennellyt myös matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana. Hänen teoksensa Madonluvut (2003) ja Isä vaihtaa vapaalle (2013) ovat olleet Finlandia Junior -palkintoehdokkaina.

 

 

 

Mari Luoma
Mari Luoma. Kuva: Kieran Sheehan

Mari Luoma on kuvittaja, joka työskentelee toiminimellä MariLu Illustration.

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: