Ilkka Niiniluoto & Juha Sihvola (toim.): Tarkemmin ajatellen

9789524950886Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluodon johtama asiantuntijaryhmä pohtii isänmaan ja ihmiskunnan henkistä tilaa viidennessä yhteisessä kirjassaan.

Matti Kortteinen, Liisa Uusitalo, Juha Kuisma, Paavo Löppönen, Ilkka Niiniluoto, Jari Ehrnrooth ja Juha Sihvola rikkovat pintajulkisuuden myyttejä ja paljastavat elämäntapamme kipupisteitä aiheinaan suomalaisen yhteiskunnan kärjistyvät arvoristiriidat, markkinaideologian voittokulku, myyttinen Karjala, Mannerheim, yksiöllisyys ja sivistysvaltio sekä onnellisuus, rakkaus ja suvaitsevaisuus.

Pääministeri Esko Aho pyysi syksyllä 1993 Niiniluotoa kokoamaan ryhmän, jonka tehtävänä oli esittää kansalaispuheenvuoro maamme henkisestä tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Työryhmä julkaisi helmikuussa 1994 teoksen Suomen henkinen tila ja tulevaisuus. Hiukan pienemmässä kokoonpanossa he julkaisivat vuonna 1996 jatkoteoksen Euroopan henkinen tila ja tulevaisuus sekä vuonna 2000 globalisaation ongelmia kriittisesti käsittelevän teoksen Maailman henkinen tila ja tulevaisuus. Vuonna 2005 ilmestyi globalisoituneen elämänmuodon eettisiä ja yhteiskunnallisia haasteita käsittelevä Nykyajan etiikka.

» http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilkka_Niiniluoto
» http://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Sihvola
» http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Filosofit+tutkivat+kansan+henkist%C3%A4+tilaa/HS20090223SI1KU011xe

Laita hyvä kiertämään: