Matti Nojonen (suom. & toim.): Jymäyttämisen taito

9789524951289Jymäyttämisen taito tarjoaa näköalan perinteiseen kiinalaiseen strategiseen kulttuuriin. Kirjan tekstit on valittu kuudestakymmenestä kiinalaisesta klassikosta vuosien 770 eaa. ja 1644 väliseltä ajanjaksolta.

Teos tarjoaa syvällisen kuvauksen kulttuurista, joka on määrittänyt kiinalaista sekä aasialaista strategista käyttäytymistä. Kiinan taloudellisen kasvun myötä nämä klassikot ovat saavuttaneet ennen näkemättömän suosion nyky-Kiinassa. Jymäyttämisen taito esittelee strategiaklassikoiden näkemyksen sodankäynnistä, strategisesta johtamisesta ja psykologisesta sodankäynnistä sekä kiinalaisten strategiaoppien keskeisestä ominaisuudesta – harhauttamisesta.

Esitän heikkoudet vahvuuksinani ja vahvuudet heikkouksinani. Jos heikkouteni näyttäytyy kuitenkin heikkoutena, niin aiheutan vihollisessa epäilyksiä siitä, että se olisikin vahvuuteni. Jos vahvuuteni näyttäytyy kuitenkin vahvuutena, niin synnytän vihollisessa epäilyksiä siitä, että se olisikin heikkouteni. – Caolu jinglüe

Teos sisältää myös alkuperäiset kiinankieliset tekstit.

— Tekijä

KT Matti Nojonen toimii erikoistutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on toiminut Kiina-tutkijana, opettajana ja kouluttajana Fudanin yliopistossa sekä Helsingin kauppakorkeakoulussa. Hän on julkaissut artikkeleita ja kirjoja Kiinan strategisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja liiketaloudesta. Nojonen on myös suomentanut kiinan kielestä Sunzin klassikon Sodankäynnin taito (Gaudeamus 2005)

— Arvioita

“Erikoistutkija Matti Nojonen Ulkopoliittisesta Instituutista on tehnyt kulttuuriteon. Hän on koonnut noin kuudestakymmenestä kiinalaisesta strategiateoksesta kokoelman, joka hakee vertaistaan. ”
Henrik Muukkonen, Talouselämä 16.1.2009

“Sinologi Nojonen teki muutama vuosi sitten kulttuuriteon suomentamalla alkukielestä Sunzin klassikon Sodankäynnin taito. Oivallisesti nimetty Jymäyttämisen taito jatkaa perehdytystä Kiinan strategiaoppeihin, joiden pohdinnat kelpaavat paljon sodankäyntiä laajemmalti. ”
Sami Sillanpää, HS 31.5.2009

— Verkossa

» http://fi.wikipedia.org/wiki/Jym%C3%A4ytt%C3%A4misen_taito
» http://www.talouselama.fi/kirjat/article205679.ece
» http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kun+13+miljardia+kiinalaista+yritt%C3%A4%C3%A4+maailmaj%C3%A4risee/HS20090531SI1KU02ji6
» http://www.tiedeuutiset.fi/kategoria.aspx?id=14&uid=916
» http://www.radio86.fi/kaikkea-kiinasta/kuuntele-ohjelmia/radio-ohjelmat/12983/kiinalainen-tunti-11-4-2009-kiinalainen-strategia-tahtaa-jymayttamiseen

Laita hyvä kiertämään: