Immanuel Wallerstein, Randall Collins, Michael Mann, Georgi Derluguian & Craig Calhoun: Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

9789517684460Rooman valtakunta, Euroopan vanhat monarkiat sekä neuvostoimperiumi – jokainen yhteiskuntajärjestelmä on romahtanut, ja niin romahtaa myös kapitalismi. Mutta kuinka nopeasti tämä tapahtuu?

Maailmankuulut yhteiskunnan ja globalisaation tutkijat esittävät teoksessa panoraaman maailman tulevaisuudesta. Kapitalistisen markkinatalouden analyysin ohella kirjassa paneudutaan neuvostokommunismin luhistumisen seurauksiin, keskiluokan työn loppuun, ydinsodan uhkaan ja kyvyttömyyteemme selviytyä ympäristökriisistä.

Kirjoittajat korostavat, että historian suunta on avoin ja ihmisen toiminnalla on merkitystä. Nautittavassa ja mukaansatempaavassa teoksessa on optimistinen vire ja ajankohtaisuudessaan ja iskevyydessään se hakee vertaistaan.

”Viisikkomme päätti kirjoittaa epätavallisen kirjan, koska jotain suurta häämöttää taivaanrannassa: kriisi joka on paljon suurempi kuin viimeinen suuri lama, joka jälkikäteen tarkasteltuna vaikuttaa pelkältä alkusoitolta suurten huolten ja muutosten aikakaudelle.”

Kirjoittajat

Immanuel Wallerstein, sosiologian professori, Yale University.
Randall Collins, sosiologian professori, University of Pennsylvania. On toiminut myös American Sociological Associationin johtajana.
Michael Mann, sosiologian professori, UCLA, Kalifornia, Yhdysvallat.
Georgi Derluguian, yhteiskuntatutkimuksen ja yhteiskuntapolitiikan professori, New York University, Abu Dhabi.
Craig Calhoun, johtaja, London School of Economics.

Kirja julkaistaan suomeksi Vastapainon ja Gaudeamuksen yhteistyönä.

Kirjassa on Vastapainon ISBN-numero, joten se löytyy kirjakaupoista Vastapainon kirjana. Samasta syystä kirjaa ei ole saatavilla Gaudeamuksen omassa verkkokaupassa. Jos haluat tilata kirjan Gaudeamukselta, voit tilata sen sähköpostitse osoitteesta tilaukset(a)gaudeamus.fi tai puhelimitse 050 5401 299.

Laita hyvä kiertämään: