Ilona Suojanen: Onnellisuuspaineen alla

Koen painetta rakentaa onnellista henkilöbrändiä.” – Julia

Onnellisuudesta on tullut menestyksen mitta. Onnelliset ihmiset nähdään parempina työntekijöinä, kansalaisina ja kanssaihmisinä. Kun kasvoille nostaa onnellisuusnaamion ja julkaisee vain auvoisia päivityksiä, voi ainakin synnyttää vaikutelman menestyksestä.

Onnellisuuspaineen alla kertoo ihmisten arjessaan kokemista onnen vaatimuksista ja auttaa ymmärtämään, mistä ne kumpuavat. Teos kyseenalaistaa ajatuksen, että jokainen on oman onnensa seppä. Vastuu onnellisuudesta ei ole pelkästään yksilöllä vaan myös yhteisöillä ja yhteiskunnalla. Esimerkiksi työpaikoilla voidaan helpottaa paineita ja tukea ihmisten aitoa onnellisuutta – antamalla mahdollisuus olla oma itsensä.

Vaikka teos kohdistaa kriittisen katseen pakko-onneen, se on myös lempeällä otteella kirjoitettu tutkielma onnellisuudesta hyvänä ja elämään voimaa tuovana asiana. Omista kokemuksistaan ja onnenhetkistään kertovat tekijä itse sekä hänen haastattelemansa ihmiset niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Sisällys

Kirjoittaja

Ilona Suojanen
Ilona Suojanen

Ilona Suojanen, FT, on onnellisuustutkija, joka väitteli onnellisuudesta työssä Edinburghin yliopistossa Skotlannissa. Onnellisuuspaineiden ja -vastuun lisäksi Suojanen on tutkinut esimerkiksi onnellisuuden ja turvallisuuden yhteyttä.

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: