Pekka Valtosen Puolen maailman valtias Kanava-palkintoehdokkaaksi

Kanava-kaikkiKanava-palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

PrintAikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön jakaman 10 000 euron suuruisen Kanava-tietokirjatunnustuspalkinnon kymmenen ehdokaskirjaa on valittu. Yksi ehdokkaista on Pekka Valtosen Puolen maailman valtias: Kaarle V:n 1500-luku ja Euroopan mahdin synty (Gaudeamus).

Palkintoraadin perustelut:

”Nimestään huolimatta Pekka Valtosen kirja ei ole vain elämäkerta. Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsija ja Espanjan kuningas Kaarle V oli aikansa mahtavin monarkki, ja hän lukeutuu maailmanhistorian suurimpiin eurooppalaisiin hahmoihin. Teos tarjoaa yksityiskohtaisen ja todistusvoimaisen kertomuksen siitä, miten ja miksi Eurooppa nousi uudella ajalla poliittisesti, taloudellisesti ja sotilaallisesti maailman johtavaksi maanosaksi.”

Ehdokaskirjojen valinnan tekivät palkintoraadin jäsenet, taloustoimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen sekä Turun yliopiston poliittisen historian vt. professori ja Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Raadin puheenjohtaja, Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsee ehdokaskirjoista palkinnon saajan torstaina 29.10.2015

Palkintoehdokkaita valitessaan raatilaiset painottivat uuden tiedon, ajankohtaisuuden ja teosten yhteiskunnallisen painavuuden lisäksi kerrontaa. ”Erinomainen tietokirja on myös hyvä lukukokemus”, Elina Lappalainen muistutti.

Kanava-ehdokas-ValtonenEhdokkaat julkistettiin 22.10.2015 Helsingin kirjamessuilla.

Laita hyvä kiertämään: