Petteri Pietikäinen (toim.): Työstä, jousta ja jaksa

Työelämän muutoksesta puhutaan kaikkialla, mutta mitä sillä tarkoitetaan? Mikä tukee hyvinvointia työssä ja mikä uhkaa sitä? Ovatko stressi ja suorituspaineet korvanneet työn ruumiillisen rasituksen? Onko määräaikainen työ merkki huono-osaisuudesta? Miten yhteiskunnallinen eriarvoisuus näkyy työntekijöiden terveydessä?

Näihin kysymyksiin pureutuvat eturivin tutkijat, jotka samalla pohtivat keinoja työtä tekevien ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Työstä, jousta ja jaksa antaa sytykkeitä julkiseen keskusteluun työelämän tulevaisuudesta.

”Kirjoittajat eivät julista yhtä totuutta työstä ja hyvinvoinnista. Yhteistä heille on (…) empatia tutkimuskohteina olevia ihmisiä kohtaan, olivat nämä sitten unettomuuden uuvuttamia vuorotyöläisiä, määräaikaisissa tehtävissä sinnitteleviä pätkätyöläisiä, stressistä ja masennuksesta kärsiviä naisia ja miehiä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tai työn ja perheen välillä tasapainoilevia vanhempia.” – Petteri Pietikäinen

Tutkitusti-sarja

Suomen Akatemia on maamme johtava tieteellisen tutkimuksen rahoittaja. Rahoittamansa tutkimuksen avulla Akatemia vaikuttaa yhteiskuntaan, elinkeinoelämään, kulttuuriin ja meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään. Akatemian tehtävänä on myös tehdä tiedettä tunnetuksi.

Tämän teoksen myötä aloitettava Tutkitusti-kirja­sarja esittelee Akatemian tutkimusohjelmien tuloksia jopa kärjistäen ja kysymyksiä esittäen. Kirjoissa puututaan epäkohtiin ja herätetään keskustelua. Kirjoittajina ovat tutkimusohjelmissa mukana olevat tutkijat.

Laita hyvä kiertämään: