Professori Risto Saariselle Kulttuurirahaston suurpalkinto

Kuva: Linda Tammisto/ Helsingin yliopisto

Juuri ilmestyneen Oppi toivosta -kirjan lisäksi Saarinen on kirjoittanut teokset Oppi rakkaudesta ja Oppi luottamuksesta.

Helsingin yliopiston ekumeniikan professori Risto Saarinen palkittiin Suomen Kulttuurirahaston vuosijuhlassa suurpalkinnolla, joka myönnetään merkittävistä kulttuuriteoista:

“Palkinto myönnetään ekumeeniselle ajattelijalle siltojen rakentamisesta, toivon ylläpitämisestä”, Kulttuurirahasto perustelee valintaa.

Saarinen on julkaissut Gaudeamuksella trilogian, johon kuuluvat teokset Oppi rakkaudesta, Oppi luottamuksesta, sekä alkuvuodesta 2020 ilmestynyt Oppi toivosta. Kirjasarja on suunnattu niin tutkijoille kuin laajalle lukijakunnalle.

Saarinen on arvostettu tieteentekijä, teologian ja filosofian tohtori Helsingin yliopistosta sekä teologian kunniatohtori Kööpenhaminan yliopistosta. Hän on johtanut lukuisia tutkimushankkeita, viimeksi Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikköä “Järki ja uskonnollinen hyväksyminen.” Hän on myös edistänyt merkittävästi kansainvälisiä tutkimusverkostoja ja luo teologian sisällä siltaa systemaattisen, empiirisen ja käytännöllisen teologian välillä.  Viime aikoina Saarinen on keskittynyt uskonnon ja politiikan välisiin suhteisiin. Hän korostaa toivon teologiaa vastapainona uhkakuviin ja pelkoihin.

Oppi toivosta -teoksessa Saarinen esittelee myös uuden filosofisen avauksen soveltamalla Immanuel Kantin moraalifilosofiaa ja toivokäsitystä ilmastokeskusteluun ja esittää uutena vaihtoehtona kantilaisen ilmastonmuutosasenteen. Saarinen on uransa aikana julkaissut satoja tutkimuksia sekä lähes kolmekymmentä kirjaa.

Muut suurpalkinnon saajat ovat elintarviketieteen tohtori Reetta Kivelä ja kuvataiteilija Outi Pieski. Palkintosumma on 35 000 €.

Lue Kulttuurirahaston tiedote >>

Tilaa Oppi toivosta >>
Tilaa Oppi luottamuksesta >>
Tilaa Oppi rakkaudesta >>

Oppi rakkaudestaOppi luottamuksesta

Oppi toivosta

 

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: