Jaakko Suominen, Sari Östman, Petri Saarikoski & Riikka Turtiainen: Sosiaalisen median lyhyt historia

9789524958165”Tästä on pakko tykätä” — Nykyään sosiaalinen media kuuluu lähes jokaisen suomalaisen elämään, vaikka vain kymmenen vuotta sitten siitä ei tiedetty vielä mitään. Sosiaalisen median lyhyt historia palaa lähimenneisyyteen ja selvittää, miten sosiaalinen media löi itsensä läpi Suomessa. Teoksessa tarkastellaan erilaisia sosiaalisen median sovelluksia, ilmiöitä ja trendejä sekä niiden käsittelyä mediassa, ohjeistuksissa ja tutkimuksissa.

Yritykset, yhteisöt ja koko kansa on niin vahvasti verkottunut, että sosiaalisesta mediasta kieltäytyminen voi aiheuttaa jopa syrjäytymistä. Sovellukset tulevat ja menevät – kilpailu klikkauksista on rajua. Mihin katosivat IRC-Galleria, MySpace, Jaiku ja muut suosikit? Kuka osaisi ennustaa, mitä tulee Facebookin jälkeen?

Virallisessa puheessa ilmiötä on pidetty kansalaisjournalismina, talouskasvun välineenä tai identiteetin ja maineen rakenteluna, toisinaan taas hömppäviihteenä tai jopa kommunikaation vallankumouksena. Samaan aikaan vikkelät verkonkäyttäjät ovat jo siirtyneet palveluihin, joista valtavirta ei ole kuullutkaan.

Poliitikot ja muut vaikuttajat viestivät ja väittelevät nyt saunanlauteiden sijaan julkisesti ja avoimesti sosiaalisessa mediassa.” Jaakko Suominen

Kirjoittajat

Kirjan kirjoittajat ovat digitaalisen kulttuurin tutkijoita ja opettajia. He ovat aikaisemmin kirjoittaneet yhdessä teoksen Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria (2009).

Sisällys: Sosiaalisen median lyhyt historia

Laita hyvä kiertämään: