Syksyn 2016 uutuuskirjat

Syksy2016-featureGaudeamuksen syksyn uutuudet vievät lukijan luonnon helmaan sekä historian, filosofian ja ajankohtaisten aiheiden äärelle.

Kirjasyksy käynnistyy luontoretkillä. Metsän salainen elämä tutustuttaa lukijan salaperäisiin eliöihin, jotka elävät lahopuun kuoren alla, sammalen kätköissä ja purojen pohjissa. Ilkka Hanskin elämäntyöteos Tutkimusmatkoja saarille vie puolestaan Borneon sademetsistä piskuiselle Haminanluodolle. Kirja on vaikuttava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden vaalimisen puolesta. Luonto on suuressa roolissa myös Suomalaisen kansanuskon sanakirjassa, joka uppoutuu muinaisten suomalaisten maailmankuvaan: pyhiin eläimiin, jumalolentoihin, magiaan ja arjen uskomuksiin.

Syksyn kirjoissa pohditaan ajankohtaisia kysymyksiä: mitä on yksinäisyys 2010-luvun Suomessa, ja kuinka sitä voitaisiin vähentää? Mitä ovat hoivapolitiikan vaietut ja väistellyt totuudet? Mitä pakolaisuus oikeastaan on ja miksi kotouttaminen on niin tärkeää? Mihin dialogi on kadonnut yhteiskunnastamme?

Historiaan matkustetaan sisarensa varjoon jääneen Anna Jagellonican mukana. Annan elämän myötä tutustutaan 1500-luvun Itämeren valtapiiriin, kuninkaallisten juonitteluihin ja strategioihin. Viime vuosikymmenten tapahtumiin vie Nokian valtakunta, joka avaa verhot ”hullujen vuosien” ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa.

Lopuksi kysymme Skeptisismin myötä, mitä tarkoitamme ”tiedolla”? Kenen tietoa se on? Mistä se on tullut ja voiko siihen luottaa?

Tutustu näihin ja muihin mielenkiintoisiin uutuuksiin verkkosivujemme tulevien kirjojen listauksessa tai selaa näköisluetteloa.

Kirjoja voit tilata ennakkoon sähköpostitse osoitteesta: tilaukset(a)gaudeamus.fi. Kirjan hintaan lisätään postikulut 3,90 €/lähetys ja maksutapana on lasku (ei laskutuslisiä).

Kirjoja voi tilata ennakkoon myös verkkokaupastamme: gaudeamus.pikakirjakauppa.fi. Verkkokaupasta saat yli 60 € tilaukset postikuluitta.

Laita hyvä kiertämään: