Kirjat

Saana-Maria Jokinen

Ääniä sodasta

Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan

Ääniä sodasta

Kustantajan hinta

32,00 

Saana-Maria Jokinen

Ääniä sodasta

Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan

Kanava-tietokirjapalkinto 2020. Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian sisällissota on valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhrien määrä lasketaan sadoissatuhansissa, pakolaisten miljoonissa, ja monimutkainen konflikti loi alkuvaiheessaan edellytykset myös terroristijärjestö Isisin synnylle. Kansainvälinen yhteisö on ollut sodan ratkaisussa voimaton. Miten taisteluiden alle jääneet ovat kokeneet elämänsä kauheuksien keskellä?

Kirjan tiedot

2020
ISBN 9789523450547
Nidottu
358 sivua
KL 32.18, 32.5, 48.11

Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian sisällissota on valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhrien määrä lasketaan sadoissatuhansissa, pakolaisten miljoonissa, ja monimutkainen konflikti loi alkuvaiheessaan edellytykset myös terroristijärjestö Isisin synnylle. Kansainvälinen yhteisö on ollut sodan ratkaisussa voimaton. Miten taisteluiden alle jääneet ovat kokeneet elämänsä kauheuksien keskellä?

Ääniä sodasta lähestyy sisällissotaa ja sen taustoja erityisesti syyrialaisten näkökulmasta, joka länsimaisissa tiedotusvälineissä ja asiantuntijalausunnoissa on jäänyt vähälle huomiolle. Teoksessa kerrotaan elämästä kohta viisi vuosikymmentä maata hallinneen al-Assadien suvun diktatuurissa. Asemansa turvaamiseksi vallanpitäjät ovat valmiita käyttämään mitä tahansa keinoja, myös siviilejä vastaan. Millaista oli ylläpitää koulua Itä-Aleppon pommitusten keskellä tai joutua todistamaan 1400 ihmistä surmannutta Itä-Ghoutan kemikaali-iskua?

Teoksessa hälvennetään samalla Lähi-itään liittyviä yleisiä harhaluuloja. Niihin lukeutuu käsitys, että alueen konfliktit koskisivat ensisijaisesti uskonnollisia erimielisyyksiä.

Ääniä sodasta sai aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön vuoden 2020 Kanava-tietokirjapalkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan teokselle.

Kirjoittajat / toimittajat

Saana-Maria Jokinen

Saana-Maria Jokinen, MSc, on työskennellyt vuosia Lähi-itään erikoistuneena vapaana toimittajana ja raportoinut sodasta ja sen vaikutuksesta mm. Turkista ja Libanonista käsin. Hän on myös asunut Syyriassa. Kuva: Harri Nurminen

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top