Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian sisällissota on valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhrien määrä lasketaan sadoissatuhansissa, pakolaisten miljoonissa, ja monimutkainen konflikti loi alkuvaiheessaan edellytykset myös terroristijärjestö Isisin synnylle. Kansainvälinen yhteisö on ollut sodan ratkaisussa voimaton. Miten taisteluiden alle jääneet ovat kokeneet elämänsä kauheuksien keskellä?
Ääniä sodasta lähestyy sisällissotaa ja sen taustoja erityisesti syyrialaisten näkökulmasta, joka länsimaisissa tiedotusvälineissä ja asiantuntijalausunnoissa on jäänyt vähälle huomiolle. Teoksessa kerrotaan elämästä kohta viisi vuosikymmentä maata hallinneen al-Assadien suvun diktatuurissa. Asemansa turvaamiseksi vallanpitäjät ovat valmiita käyttämään mitä tahansa keinoja, myös siviilejä vastaan. Millaista oli ylläpitää koulua Itä-Aleppon pommitusten keskellä tai joutua todistamaan 1400 ihmistä surmannutta Itä-Ghoutan kemikaali-iskua?
Teoksessa hälvennetään samalla Lähi-itään liittyviä yleisiä harhaluuloja. Niihin lukeutuu käsitys, että alueen konfliktit koskisivat ensisijaisesti uskonnollisia erimielisyyksiä.
Ääniä sodasta sai aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön vuoden 2020 Kanava-tietokirjapalkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan teokselle.