Kirjat

Mirkka Danielsbacka, Matti O. Hannikainen & Tuomas Tepora (toim.)

Avaimia menneisyyteen

Opas historiantutkimuksen menetelmiin

Avaimia menneisyyteen

Kustantajan hinta

36,00 

Mirkka Danielsbacka, Matti O. Hannikainen & Tuomas Tepora (toim.)

Avaimia menneisyyteen

Opas historiantutkimuksen menetelmiin

Historiantutkimuksessa on jo kauan sitten edetty pelkkää lähdekritiikkiä ja kontekstualisoimista pidemmälle, ja nykyisin alalla käytettyjen menetelmien kirjo on huomattavan laaja. Tuoretta ja kokoavaa suomenkielistä kirjallisuutta historian menetelmistä on kuitenkin ollut niukasti. Avaimia menneisyyteen paikkaa tämän puutteen ja esittelee monipuolisesti niin määrällisiä kuin laadullisiakin menetelmiä jälkikoloniaalisesta historiasta sukupuolihistoriaan ja kokemus- ja tunnehistoriaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 6/2022

ISBN 9789523451537
Nidottu
Noin 330 sivua
KL 90.01
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Historiantutkimuksessa on jo kauan sitten edetty pelkkää lähdekritiikkiä ja kontekstualisoimista pidemmälle, ja nykyisin alalla käytettyjen menetelmien kirjo on huomattavan laaja. Tuoretta ja kokoavaa suomenkielistä kirjallisuutta historian menetelmistä on kuitenkin ollut niukasti.

Avaimia menneisyyteen paikkaa tämän puutteen ja esittelee monipuolisesti niin määrällisiä kuin laadullisiakin menetelmiä jälkikoloniaalisesta historiasta sukupuolihistoriaan ja kokemus- ja tunnehistoriaan. Huomiota saavat myös esimerkiksi digitaalisen historian tutkimuksen menetelmät sekä kausaalinen selittäminen määrällisten menetelmien avulla.

Historiantutkimuksessa menetelmät ja teoriat kietoutuvat usein yhteen. Teos kannustaakin historianopiskelijoita pohtimaan menetelmien ja historiallisen tiedon suhdetta ja toisaalta historiantutkijoita kiinnittämään enemmän huomiota käyttämiinsä menetelmiin ja tapaan tehdä tutkimusta.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Mirkka Danielsbacka

Mirkka Danielsbacka, FT, VTT, on Suomen ja Pohjoismaiden historian ja sosiologian dosentti. Hän työskentelee apulaisprofessorina Turun yliopistossa ja vierailevana tutkijana Väestöliitossa.

Matti O. Hannikainen

Matti O. Hannikainen, FT, toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa.
Tuomas Tepora

Tuomas Tepora

Tuomas Tepora, FT, on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa.
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös