Kirjat

Judith Butler

Hankala sukupuoli

Hankala sukupuoli

Kustantajan hinta

33,00 

Judith Butler

Hankala sukupuoli

Feministisen teorian nykyklassikko Hankala sukupuoli tarkastelee sukupuolta kielellisinä ja fyysisinä tekoina ja toiston tuloksena. Judith Butler pyrkii biologisen ja sosiaalisen sukupuolen erottelun tuolle puolen ja osoittaa, kuinka vakiintuneiden eleiden varaan rakennettu sukupuoli tuotetaan yhä uudelleen normatiivisessa heteroseksuaalisessa järjestyksessä.

Kirjan tiedot

2006
ISBN 9789516629134
Suomentaneet Tuija Pulkkinen & Leena-Maija Rossi
Alkuteos: Gender Trouble. Feminism, and the Subversion of Identity (1990)
Nidottu
271 sivua
KL 30

Miten sukupuoleksi nimittämämme asia saadaan aikaan? Minkälaiset valtasuhteet sukupuolten luomisessa vaikuttavat, ja mitkä sukupuolet ja seksuaalisuudet ovat ylipäätään ymmärrettävissä kulttuurissa? Entä tarvitaanko poliittisessa naisliikkeessä yhtenäinen ”naisten” kategoria?

Feministisen teorian nykyklassikko Hankala sukupuoli tarkastelee sukupuolta kielellisinä ja fyysisinä tekoina ja toiston tuloksena. Judith Butler pyrkii biologisen ja sosiaalisen sukupuolen erottelun tuolle puolen ja osoittaa, kuinka vakiintuneiden eleiden varaan rakennettu sukupuoli tuotetaan yhä uudelleen normatiivisessa heteroseksuaalisessa järjestyksessä. Yhteiskunnallisten rajoitusten muotoilemalla sukupuolen alueella itää kuitenkin myös kumouksen mahdollisuus.

Hankala sukupuoli on tarpeellista luettavaa kaikille sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimuksesta sekä yhteiskunnan rakenteista kiinnostuneille.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Judith Butler

Judith Butler on filosofi. Hänen teoksensa Hankala sukupuoli on feministisen teorian nykyklassikko.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös