Kirjat

Kristiina Korjonen-Kuusipuro, Päivi Rasi-Heikkinen, Hanna Vuojärvi, Kaisa Pihlainen & Eija Kärnä (toim.)

Ikääntyvät digiyhteiskunnassa

Elinikäisen oppimisen mahdollisuudet

Ikääntyvät digiyhteiskunnassa

Kustantajan hinta

36,00 

Kristiina Korjonen-Kuusipuro, Päivi Rasi-Heikkinen, Hanna Vuojärvi, Kaisa Pihlainen & Eija Kärnä (toim.)

Ikääntyvät digiyhteiskunnassa

Elinikäisen oppimisen mahdollisuudet

Ikääntyvät digiyhteiskunnassa saa lukijan tarkastelemaan kriittisesti yhteiskunnan kiihtyvää digitalisoitumista ja sen vaikutusta ikäihmisten arkeen. Teos antaa äänen ikäihmisille itselleen ja tarjoaa tietoa digitaalisten teknologioiden ja median roolista heidän elämässään.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2022

ISBN 9789523451919
Nidottu
Noin 320 sivua
KL 32.4, 37
Kansi: Perttu Lämsä

Digitalisaatio on tuonut koko maailman napin painalluksen päähän, mutta ilmiöllä on myös varjopuolia. Se voi vaarantaa ikäihmisten osallistumisen yhteiskunnan toimintoihin. Onkin tärkeää pohtia, miten ikäihmisten digitaitojen opettelua ja ylläpitoa tuetaan heille sopivalla tavalla.

Ikääntyvät digiyhteiskunnassa saa lukijan tarkastelemaan kriittisesti yhteiskunnan kiihtyvää digitalisoitumista ja sen vaikutusta ikäihmisten arkeen. Teos antaa äänen ikäihmisille itselleen ja tarjoaa tietoa digitaalisten teknologioiden ja median roolista heidän elämässään. Samalla nostetaan esille ikääntyvien kokemuksia erilaisten teknologioiden käytöstä ja käytön opettelusta.

Ikääntyvillä on moninaisia taitoja ja voimavaroja, joiden käyttöä on syytä tukea ja tutkia. Näin suodaan myös ikääntyville mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen ja varmistetaan, että esimerkiksi sosiaaliset tukiverkostot pystyvät tukemaan heitä digitaitojen omaksumisessa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Kristiina Korjonen-Kuusipuro

Kristiina Korjonen-Kuusipuro, FT, on kulttuuriantropologian dosentti Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa (XAMK).

Eija Kärnä

Eija Kärnä, Ph.D., on erityispedagogiikan professori Itä-Suomen yliopistossa.

Kaisa Pihlainen

Kaisa Pihlainen, KT, on tutkijatohtori Itä-Suomen yliopistossa.

Päivi Rasi-Heikkinen

Päivi Rasi-Heikkinen, KT, YTT, on mediakasvatuksen dosentti Helsingin yliopistossa ja työskentelee kasvatustieteen professorina Lapin yliopistossa.

Hanna Vuojärvi

Hanna Vuojärvi, KT, on mediakasvatuksen dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja hän työskentelee aikuiskoulutuksen pedagogiikan yliopistonlehtorina Lapin yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös