Kirjat

Jyrki Kallio (suom. & toim.)

Jadepeili

Valittuja kirjoituksia keisarillisen Kiinan kulta-ajoilta

Jadepeili

Kustantajan hinta

15,00 

Jyrki Kallio (suom. & toim.)

Jadepeili

Valittuja kirjoituksia keisarillisen Kiinan kulta-ajoilta

Jadepeili on kokoelma esseitä kahden kukoistavimman kiinalaisen dynastian - Songin (960-1279) ja Mingin (1368-1644) - ajoilta. Esseet on valittu klassisesta proosa-antologiasta Guwen guanzhi, joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen.

Kirjan tiedot

2019 (nidottu)
ISBN 9789523450509
Nidottu
256 sivua
KL 11.9

Jadepeili on kokoelma esseitä kahden kukoistavimman kiinalaisen dynastian – Songin (960-1279) ja Mingin (1368-1644) – ajoilta. Esseet on valittu klassisesta proosa-antologiasta Guwen guanzhi, joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen.

Jadepeilin esseiden kirjo ulottuu herkistä maisemakuvauksista ja ekspressionistisista tunnelmapaloista juhlaviin muistokirjoituksiin ja naturalistisiin henkilökuviin.

Esseitä yhdistää tinkimätön kirjallinen laatu ja moraalinen sanoma, joka esitetään välillä avoimen paatoksellisesti ja välillä satiiriin verhottuna. Jadepeilissä kuvastuvat sekä Kiinan myöhemmän keisarikauden yhteiskunnalliset olot että aatemaailma pelkoineen ja toiveineen. Kirjoittajien ihanteet eivät ole vanhentuneet eikä niiden pätevyys rajoitu vain Kiinaan.

Jadepeili auttaa ymmärtämään perinteistä aasialaista ajattelua, mutta heijastaa yhtä lailla oman maailmamme menoa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Jyrki Kallio

Jyrki Kallio

Jyrki Kallio, FT, on sinologi, tietokirjailija ja kääntäjä, joka on perehtynyt Kiinan poliittiseen kulttuuriin ja perinteisten oppisuuntien, erityisesti kungfutselaisuuden, vaikutukseen kiinalaisessa yhteiskunnassa. Kallio on saanut Mestari Kongit keskustelut -kirjastaan erityisen korkeatasoisesta tietokirjasuomennoksesta myönnettävän J. A. Hollon palkinnon vuonna 2015. Kuva: Ulkopoliittinen instituutti/ Marek Sabogal
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös