Kirjat

Leena Åkerblad & Riitta Seppänen-Järvelä

Johdatus monimenetelmälliseen tutkimukseen

Johdatus monimenetelmälliseen tutkimukseen -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Leena Åkerblad & Riitta Seppänen-Järvelä

Johdatus monimenetelmälliseen tutkimukseen

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia ilmiöitä, kuten erilaisten palveluiden toimivuutta. Johdatus monimenetelmälliseen tutkimukseen auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja hyödyntämään sitä hedelmällisesti.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 4/2024

ISBN 9789523452664
Nidottu
Noin 200 sivua
KL 30, 16.7
Kansi: Hanna Lahti

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia ilmiöitä, kuten erilaisten palveluiden toimivuutta. Tällöin lisäarvo syntyy juuri keskenään erilaisten aineistojen ja näkökulmien systemaattisesta mutta luovasta yhdistämisestä.

Johdatus monimenetelmälliseen tutkimukseen auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja hyödyntämään sitä hedelmällisesti. Se myös opastaa konkreettisesti tutkimustyön vaiheisiin, joiden ytimessä on innovatiivinen ja rohkea aineistojen yhdistäminen ja aito vuoropuhelu.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisuus aiheesta ja suunniteltu niin, että se hyödyttää sekä opinnäytetyötään tekeviä opiskelijoita ja aloittelevia tutkijoita että jo pidempään tutkijana toimineita. Se soveltuu muun muassa sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja kielitieteiden sekä psykologian ja liiketalouden aloille.

Kirjoittajat / toimittajat

Riitta Seppänen-Järvelä

Riitta Seppänen-Järvelä, VTT, on dosentti ja tutkimuspäällikkö Kelan tutkimusyksikössä. Hän on kehitellyt moninäkökulmaista ja -menetelmällistä arviointi- ja implementaatiotutkimusta erityisesti kuntoutuksen parissa.

Leena Åkerblad

Leena Åkerblad, YTT, PsM, on tutkija Jyväskylän yliopistossa. Hän on kiinnostunut työelämän marginaaleista, inklusiivisen työelämän edistämisestä sekä tutkimusmenetelmien luovasta soveltamisesta yhteiskunta- ja sosiaalitieteissä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top