Pertti Grönholm, FT, on historiapolitiikkaan ja historiakulttuuriin erikoistunut historioitsija. Hän on historian yliopistonlehtori ja yleisen historian dosentti Turun yliopistossa. Grönholm on tutkinut neuvosto-Viron historiankirjoitusta, tunteiden ja kuvittelun historiaa sekä historiakiistoja ja historian poliittista käyttöä. Hän on tutkinut myös populaarikulttuurin ja tekniikan historiaa.
Eemeli Hakoköngäs, VTT (sosiaalipsykologia), FM (historia), dosentti, sosiaalipsykologian yliopistolehtori, Helsingin yliopisto. Hakoköngäs on tarkastellut tutkimuksessaan sosiaalisten representaatioiden teorian näkökulmasta menneisyyttä koskevaa arkitietoa sekä kuvien roolia tiedon sosiaalisessa rakentumisessa. Hakokönkään tutkimuksen kohteena on ollut myös sosiaalisten representaatioiden suhde poliittiseen retoriikkaan menneisyydessä ja nykypäivässä.
Olli Kleemola, VTT, on sodan sosiaali- ja kulttuurihistoriaan, propagandahistoriaan sekä veteraaniperinteeseen erikoistunut poliittisen historian tutkija. Hän on Turun yliopiston poliittisen historian dosentti. Hän on johtanut hankkeita muun muassa historialliseen kuvatutkimukseen sekä Karjalan evakkojen asuttamiseen liittyen ja johtaa parhaillaan Koneen Säätiön rahoittamaa, visuaalista ihannekansalaisuutta käsittelevää hanketta.
Ilkka Lähteenmäki, FT, on historiateoreetikko. Hän on tutkimuksissaan käsitellyt historian esittämistä ei-kirjallisissa muodoissa sekä historiantutkimuksen ja populaarihistorian suhdetta. Hän työskentelee täällä hetkellä Koneen Säätiön rahoittamana tutkijana Turun yliopistolla.
Jan Löfström, PhD, on historiallis-yhteiskunnallisen kasvatuksen professori Turun yliopistossa. Hän on kirjoittanut muun muassa historiatietoisuuden ja moraalitietoisuuden suhteesta ja historiallisten vääryyksien hyvittämisestä. Parhaillaan hän tutkii demokratiakasvatuksen paikkaa historianopetuksessa sekä oppilaiden historianopetukselle antamia merkityksiä.
Martina Marti, BA (Hons), MBA, on teatterintekijä, kuraattori ja kääntäjä. Taiteilijana hän kirjoittaa, ohjaa ja tuottaa teatteriesityksiä. Hänen keskeisimpiin teoksiinsa kuuluu yhdelle katsojalle kerrallaan esitetty Hamlet private -esitys. Vuodesta 2017 Martina on työskennellyt moninaisuuskouluttajana taide- ja kulttuurilaitoksille. Suomen tarinat -hankkeessa hän toimi taiteellisen osuuden kuraattorina.
Samu Nyström, FT, on historiantutkija ja tietokirjailija, joka on paneutunut myös laajalti tieteen yleistajuistamiseen ja historiaviestinnän edistämiseen. Hän on Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti.
Jukka Rantala, FT, on historian didaktiikkaan ja kasvatuksen historiaan erikoistunut historiallis-yhteiskuntatiedollisen kasvatuksen professori Helsingin yliopistossa. Hän on johtanut historian käyttöön ja opetukseen liittyviä hankkeita.
Inari Sakki, VTT (sosiaalipsykologia), dosentti, sosiaalipsykologian professori, Helsingin yliopisto. Sakki on johtanut useita Suomen Akatemian ja Koneen Säätiön rahoittamia populismiin, nationalismiin ja historian sosiaalisiin representaatioihin liittyviä hankkeita.