Kirjat

Anne Mäkikangas & Pasi Pyöriä (toim.)

Koronapandemia, työ ja yhteiskunta

Muuttuiko Suomi?

Koronapandemia, työ ja yhteiskunta -kansikuva

Kustantajan hinta

37,00 

Anne Mäkikangas & Pasi Pyöriä (toim.)

Koronapandemia, työ ja yhteiskunta

Muuttuiko Suomi?

Koronapandemia, työ ja yhteiskunta tutkii koronakriisin välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia työhön ja muuhun elämään. Se kertoo yhteiskunnallisten jakojen syventymisestä, palkansaajien jyrkästä kahtiajaosta etä- ja lähityötä tekeviin sekä palkattoman hoivatyön lisääntymisestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2023

ISBN 9789523452121
Nidottu
Noin 370 sivua
KL 30, 36.13, 59.51
Kansi: Perttu Lämsä

Koronakriisi siirsi toimistotyön olohuoneisiin, toi ruokalähetit kotioville ja vei ihmiset tutustumaan lähiluontoon. Se kuormitti terveydenhoitojärjestelmän äärimmilleen ja eristi ystävät ja sukulaiset toisistaan. Se aiheutti ahdistusta ja uupumista niin opiskelijoilla kuin palkkatyöläisilläkin. Muutos koski jokaista. Osa muutoksista on jäänyt yhteiskuntaamme pysyvästi, mutta osasta on päästy myös eroon.

Koronapandemia, työ ja yhteiskunta tutkii koronakriisin välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia työhön ja muuhun elämään. Se kertoo yhteiskunnallisten jakojen syventymisestä, palkansaajien jyrkästä kahtiajaosta etä- ja lähityötä tekeviin sekä palkattoman hoivatyön lisääntymisestä. Aiheina ovat myös arjen organisointi lapsiperheissä ja opiskelijoiden jaksaminen.

Teos on kattava yleisesitys koronapandemian sosiaalisista ja inhimillisistä vaikutuksista. Se sisältää runsaasti uutta yhteiskuntatieteellistä ja psykologista tutkimustietoa pandemian seurauksista sekä käytännön suosituksia pandemian jälkeiseen aikaan sopeutumiseen.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Anne Mäkikangas

Anne Mäkikangas, PsT, on työpsykologian dosentti. Hän toimii työelämäntutkimuksen tenure track -professorina ja Työelämän tutkimuskeskuksen johtajana Tampereen yliopistossa.

Pasi Pyöriä

Pasi Pyöriä, YTT, on sosiologian dosentti ja yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa. Kuva Jonne Renvall
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top