Kirjat

Jerzy Matusiak

Laivan kelluvuus ja vakavuus

Laivan kelluvuus ja vakavuus

Kustantajan hinta

21,00 

Jerzy Matusiak

Laivan kelluvuus ja vakavuus

Kirja on tarkoitettu laivan kelluvuuden ja vakavuuden oppikirjaksi. Se soveltuu myös laivasuunnittelijan tai laivankäyttäjän apuvälineeksi.

Kirjan tiedot

2013
Otatieto-sarja
ISBN 9789516722934
Nidottu
192 sivua
KL 62.542, K

Kirja on tarkoitettu laivan kelluvuuden ja vakavuuden oppikirjaksi. Se soveltuu myös laivasuunnittelijan tai laivankäyttäjän apuvälineeksi. Luvut, joissa käsitellään aluksen dynaamista kallistumista, nopeuden vaikutusta vakavuuteen ja viimeisiä vakavuutta koskevia sääntöjä ja ohjeita, saattavat sisältää asioita, jotka ovat uusia ja mielenkiintoisia varttuneellekin laivanrakentajalle ja laivankäyttäjälle.

Teoksessa käsitellään laivan kelluvuuden ja vakavuuden fysikaalista taustaa ja matemaattisia malleja. Nämä mallit perustuvat yleensä statiikkaan ja hydrostatiikkaan. Kuitenkin laiva menettää vakavuutensa yleensä silloin, kun ympäristöolosuhteet ovat hyvin vaikeat, minkä seurauksena laivan liikkeet ovat rajuja. Tämän takia kirjassa käsitellään myös laivan dynaamista käyttäytymistä ja sen vaikutusta vakavuuteen. Tarkastelu rajoittuu vakavuuden kannalta tärkeimpään liikekomponenttiin eli keinuntaan.

Laivan kelluvuus ja vakavuus -kirjassa on myös joitakin aineiston omaksumista helpottavia laskentaesimerkkejä. Statiikan, dynamiikan ja laiva-alan peruskäsitteiden tuntemus edesauttavat aineiston omaksumista. Kirjassa esitetään myös vakavuutta koskevat merenkulun viranomaisten ja kansainvälisten järjestöjen ohjeiden ja määräysten tekniset perusteet.

Autolautta Estonian onnettomuus on vaikuttanut osaltaan kirjan sisältöön. Se on syynä siihen, että teoksessa käsitellään suhteellisen yksityiskohtaisesti ro-ro-aluksen kannella olevan veden vaikutusta laivan vakavuuteen ja kaatumiseen.

sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös