Kirjat

Johanna Kiili, Anne-Mari Jaakola, Merja Anis, Tuuli Lamponen & Elina Stenvall (toim.)

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Johanna Kiili, Anne-Mari Jaakola, Merja Anis, Tuuli Lamponen & Elina Stenvall (toim.)

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 4/2024

ISBN 9789523452534
Nidottu
Noin 300 sivua
KL 37.23, 37.42
Kansi: Hanna Lahti

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön tarkoituksena on auttaa ja tukea lapsia, nuoria ja perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi taloudellinen niukkuus, vaikeudet ihmis- ja perhesuhteissa ja tunne-elämän ja mielenterveyden haasteet voivat kiertyä solmuksi, jonka selvittämiseen eivät voimat riitä yksin.

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Millainen on lasten ja nuorten asema palveluissa? Millaisten tietojen perusteella asiakkaiden tilanteita arvioidaan? Miten moniasiakkuudet tai monikieliset perheet otetaan huomioon? Keille lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun palvelut on suunnattu, ja ketkä ovat niihin oikeutettuja?

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö on sosiaalityön ydintä sekä vaativaa ammatillista toimintaa. Teos tarjoaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille, palveluiden kehittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.

Kirjoittajat / toimittajat

Merja Anis

Merja Anis, VTT, on sosiaalityön professori Turun yliopistossa ja laillistettu sosiaalityöntekijä.

Anne-Mari Jaakola

Anne-Mari Jaakola, YTT, on erikoistutkija ja sosiaalityön yliopisto-opettaja Turun yliopistossa sekä laillistettu sosiaalityöntekijä.

Johanna Kiili

Johanna Kiili, YTT, on sosiaalityön dosentti ja apulaisprofessori Jyväskylän yliopistossa sekä laillistettu sosiaalityöntekijä.

Tuuli Lamponen

Tuuli Lamponen, YTT, on sosiaalityön yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa ja Lastensuojelun erikoistumiskoulutuksessa Tampereen yliopistossa sekä laillistettu sosiaalityöntekijä.

Elina Stenvall

Elina Stenvall, HT, on SOS-Lapsikylän ehkäisevän työn johtaja, Tampereen yliopiston Hyvää jälkeä -hankkeen tutkimusryhmän jäsen sekä strategisen tutkimuksen neuvoston ACELife-hankkeen osallisuuskoordinaattori.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top