Kirjat

Reijo Pitkäranta

Latina medicorum

Latinaa lääkäreille

Latina medicorum

Kustantajan hinta

29,00 

Reijo Pitkäranta

Latina medicorum

Latinaa lääkäreille

Latina medicorum on tarkoitettu lähinnä yliopistoissa ja korkeakouluissa pidettävien lääketieteellisen latinan kurssien oppikirjaksi, mutta myös oppaaksi kaikille niille, jotka joutuvat työssään tavalla tai toisella tekemisiin ns. lääkärilatinan kanssa.

Kirjan tiedot

2010
ISBN 9789516622876
Nidottu
140 sivua
KL 59, K

Latina medicorum on tarkoitettu lähinnä yliopistoissa ja korkeakouluissa pidettävien lääketieteellisen latinan kurssien oppikirjaksi, mutta myös oppaaksi kaikille niille, jotka joutuvat työssään tavalla tai toisella tekemisiin ns. lääkärilatinan kanssa. Myös jokainen asian harrastaja voi tuntea kirjan omakseen, sillä sen käyttö ei edellytä minkäänlaista latinantaitoa ennestään.

Kieliopin yhteydessä käytetty esimerkkiaineisto kattaa alan keskeisimmän sanaston. Kirjan käyttökelpoisuuden lisäämiseksi loppuun on lisätty kaksi aakkosellista sanastoa, joista latinalais-suomalainen käsittää 1700 sanaa ja suomalais-latinalainen noin 1000 sanaa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Reijo Pitkäranta

Reijo Pitkäranta

Reijo Pitkäranta, FT, on Helsingin yliopiston ja Jyväskylän yliopiston latinan kielen dosentti sekä Åbo Akademin klassillisen filologian dosentti. Lisäksi hän on Rooman kansainvälisen latinan kielen akatemian jäsen. Hän on kirjoittanut lukuisia latinaa käsitteleviä kirjoja, mm. Suomi–latina–suomi-sanakirjan. Pitkäranta tunnetaan myös Yleisradion latinankielisten uutisten (Nuntii Latini) toisena perustajana ja toimittajana (1989–2019).
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös