Kirjat

Pirjo Hiidenmaa, Ilona Lindh, Sara Sintonen & Roosa Suomalainen (toim.)

Lukemisen kulttuurit

Lukemisen kulttuurit

Kustantajan hinta

36,00 

Pirjo Hiidenmaa, Ilona Lindh, Sara Sintonen & Roosa Suomalainen (toim.)

Lukemisen kulttuurit

Lukeminen liittyy moneen asiaan elämässämme: työhön ja vapaa-aikaan, tiedonvälitykseen ja sosiaaliseen mediaan sekä terveyteen ja elämänhallintaan. Lukemisen kulttuurit tarkastelee lukemista tavallisen lukijan näkökulmasta ja tarjoaa tutkittua tietoa keskusteluun lukemisesta, lukutaidosta ja sen tärkeydestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452305
Nidottu
Noin 380 sivua
KL 86
Kansi: Hanna Lahti

Lukeminen liittyy moneen asiaan elämässämme: työhön ja vapaa-aikaan, tiedonvälitykseen ja sosiaaliseen mediaan sekä terveyteen ja elämänhallintaan. Lukemisen kulttuurit tarkastelee lukemista tavallisen lukijan näkökulmasta. Miten kirjallinen maku rakentaa lukijan omakuvaa? Minkälaista vuorovaikutusta ja oppimista tapahtuu lukupiireissä?

Teoksen aiheet liikkuvat lukemisen haasteista 1800-luvun suomalaisessa talonpoikaiskulttuurissa nykyisiin monilukutaidon vaatimuksiin ja kirjabloggareiden maailmaan. Lukemisen tapoja ja merkityksiä lähestytään myös kielten ja kirjallisuuden opetuksen, oppimateriaalien ja ylioppilaskirjoitusten näkökulmista. Kirja tuo esiin lukemisen kulttuurien moninaisuutta ja esittelee tapoja, joilla lukemista voi tutkia.

Lukemisen kulttuurit tarjoaa tutkittua tietoa keskusteluun lukemisesta, lukutaidosta ja sen tärkeydestä. Se myös esittää käytännöllisiä ratkaisuja lukemisen kulttuurien edistämiseksi – lukeminen kannattaa aina.

Kirjoittajat / toimittajat

Roosa Suomalainen

Roosa Suomalainen, FM, on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa.

Pirjo Hiidenmaa

Pirjo Hiidenmaa, FT, on tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professori Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut tietokirjallisuuden kerrontakeinoista ja kriittisen lukutaidon edistämisestä.

Ilona Lindh

Ilona Lindh, FT, on tutkija Helsingin yliopistossa.

Sara Sintonen

Sara Sintonen, MuT, dosentti, on opettajankouluttaja ja tutkija Helsingin yliopistossa sekä toimii varhaiskasvatuksen professorina Turun yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top