Kirjat

Vaclav Smil

Maakaasu

Kohti kestävämpää energiataloutta

9789523450202

Kustantajan hinta

36,00 

Vaclav Smil

Maakaasu

Kohti kestävämpää energiataloutta

Maakaasu on vähiten saastuttava fossiilinen polttoaine. Teos on perusteellinen katsaus maakaasuun 2000-luvun talouksien energianlähteenä. Siinä käsitellään sen ominaisuuksia, alkuperää, tuotantoa ja kuljetusta sekä kauppaa maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450202
Suomentanut Pertti Ranta
Alkuteos: Natural Gas: Fuel for the 21st Century (2015)
Nidottu
328 sivua
KL 60.8, 50.1

Maakaasu on vähiten saastuttava fossiilinen polttoaine. Viime vuosina sen kulutus on lisääntynyt, usein kivihiilen kustannuksella, mikä on edistänyt maailman perusenergiantuotannon hiilettömyyttä. Maakaasun vaikutus tässä muutoksessa on toistaiseksi ollut suurempi kuin uusiutuvien energianlähteiden.

Teos on perusteellinen katsaus maakaasuun 2000-luvun talouksien energianlähteenä. Siinä käsitellään sen ominaisuuksia, alkuperää, tuotantoa ja kuljetusta sekä kauppaa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Lisäksi käydään läpi maakaasun monet käyttötarkoitukset lämmityksestä kemianteollisuuteen. Tärkeä osa on maakaasun vaikutuksilla ympäristöön sekä roolilla energia-alan murroksessa.

Monitieteinen teos on valaisevaa luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita globaaleista energiaratkaisuista sekä niihin kietoutuvista kaupallisista, poliittisista ja ympäristökysymyksistä. Se soveltuu myös oppikirjaksi korkeakouluihin.

Kirjoittajat / toimittajat

Vaclav Smil 

Vaclav Smil  on emeritusprofessori, joka on tehnyt pitkän uran Manitoban yliopistossa Winnipegissä. Hän on Kanadan tiedeakatemian jäsen.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top