Milloin metsä kannattaa päätehakata ja miten tehdä harvennukset, jotta taloudellinen tuotto olisi mahdollisimman suuri? Miten sovittaa yhteen metsien suojelu ja puuntuotanto? Miten laskea metsänomistuksen kannattavuus? Mitkä tekijät vaikuttavat yksityismetsien puuntarjontaan puumarkkinoilla?
Vastaukset näihin ja moniin muihin metsien kasvatuksen ja käytön kysymyksiin löytyvät Metsäekonomian perusteet -teoksesta. Se on kattava esitys taloustieteen periaatteiden soveltamisesta metsätaloudessa.
Kirja kattaa sekä yksityisen taloudenpitäjän että metsäpolitiikan suunnittelijan ja päätöksentekijän näkökulman metsänkasvatukseen ja puunkorjuuseen. Se tarjoaa siten metsä- ja ympäristöalan käytännön toimijoille välttämätöntä tietoa ympäristön ja luonnonvarojen käytön talouden yleisistä periaatteista, ympäristön markkinattomien hyötyjen arvottamisesta sekä metsä- ja ympäristöpolitiikan talousteoreettisista perusteista.
Metsäekonomian perusteet soveltuu myös erityisesti metsäekonomian tai ympäristön ja luonnonvarojen taloustieteen opintoja aloittaville korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille.
Yhteistyössä:
Metsäekonomistiklubi (Skogsekonomiska Klubben i Finland, Finnish Forest Economics Forum) on perustettu vuonna 1988. Sen tarkoituksena on edistää metsäekonomista tutkimusta ja sitä koskevaa tieteellistä keskustelua sekä metsäekonomisen tutkimuksen yhteyksiä käytäntöön ja toisiin tieteenaloihin.
”Metsäekonomian perusteet edustaa pitkälle mietittyä kokonaisuutta. Vaikuttavaa kokonaisuuden kannalta tässä kirjassa on havaita metsäekonomian oppialan moninaisuus. Kokeneeseenkin tutkijaan tekee vaikutuksen tulla muistutetuksi siitä, miten erilaisia kysymyksiä näinkin erikoistunut oppiala joutuu kohtaamaan.”
– Jussi Uusivuori, Metsätieteen aikakauskirja 4/2009