Kirjat

Leena Åkerblad & Riitta Seppänen-Järvelä

Monimenetelmällinen tutkimus

Opas suunnitteluun ja toteutukseen

Monimenetelmällinen tutkimus -kansikuva

Kustantajan hinta

34,00 

Leena Åkerblad & Riitta Seppänen-Järvelä

Monimenetelmällinen tutkimus

Opas suunnitteluun ja toteutukseen

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia ilmiöitä, kuten erilaisten palveluiden toimivuutta. Monimenetelmällinen tutkimus auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja hyödyntämään sitä hedelmällisesti.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 4/2024

ISBN 9789523452664
Nidottu
Noin 200 sivua
KL 30, 16.7
Kansi: Hanna Lahti

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia sosiaalisia ilmiöitä. Tällöin lisäarvo syntyy juuri keskenään erilaisten näkökulmien ja aineistojen systemaattisesta mutta luovasta yhdistämisestä.

Monimenetelmällinen tutkimus auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja inspiroi hyödyntämään sitä mahdollisimman hedelmällisesti. Se myös opastaa konkreettisesti tutkimustyön vaiheisiin. Teoksen ytimessä on tutkimusprosessi, jossa toteutuu innovatiivinen ja rohkea aineistojen yhdistäminen sekä niiden välinen aito vuoropuhelu.

Kattava teos on suunniteltu niin, että se hyödyttää sekä opinnäytetyötään tekeviä opiskelijoita ja aloittelevia tutkijoita että jo pidempään tutkijana toimineita ja ryhmässä työskenteleviä. Se auttaa myös analysoimaan ja arvioimaan monimenetelmällisiä tutkimuksia. Teos soveltuu muun muassa sosiaali-, terveys- ja kasvatustieteisiin sekä psykologian ja kauppatieteiden aloille.

Kirjoittajat / toimittajat

Riitta Seppänen-Järvelä

Riitta Seppänen-Järvelä, VTT, on dosentti ja tutkimuspäällikkö Kelan tutkimusyksikössä. Hän on kehitellyt moninäkökulmaista ja -menetelmällistä arviointi- ja implementaatiotutkimusta erityisesti kuntoutuksen parissa.

Leena Åkerblad

Leena Åkerblad, YTT, PsM, on tutkija Jyväskylän yliopistossa. Hän on kiinnostunut työelämän marginaaleista, inklusiivisen työelämän edistämisestä sekä tutkimusmenetelmien luovasta soveltamisesta yhteiskunta- ja sosiaalitieteissä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top