Kirjat

Saana Svärd ja Joanna Töyräänvuori (toim.)

Muinaisen Lähi-idän imperiumit

Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

Muinaisen Lähi-idän imperiumit

Kustantajan hinta

34,00 

Saana Svärd ja Joanna Töyräänvuori (toim.)

Muinaisen Lähi-idän imperiumit

Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

Muinainen Lähi-itä on ensimmäisten todellisten suurvaltojen koti. Siellä muotoutuneiden sivilisaatioiden, kuten Sumerin, Assyrian ja Babylonian, perintö on kulkeutunut läpi vuosituhansien tähän päivään asti. Muinaisen Lähi-idän imperiumit kuljettaa aikaan ennen ajanlaskun alkua ja herättää eloon Mesopotamian, Levantin ja Arabian niemimaan yhteiskunnat ja kulttuurit.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2022

ISBN 9789523451711
Sidottu
Noin 250 sivua, värikuvitettu
KL 98.1
Kansi: Jukka Aalto

Muinainen Lähi-itä on ensimmäisten todellisten suurvaltojen koti. Siellä muotoutuneiden sivilisaatioiden, kuten Sumerin, Assyrian ja Babylonian, perintö on kulkeutunut läpi vuosituhansien tähän päivään asti. Alue tunnetaan kirjoitustaidon ja maanviljelyn kehtona, ja sinne johtavat monien nykyisten tieteiden ja taiteiden juuret.

Muinaisen Lähi-idän imperiumit kuljettaa aikaan ennen ajanlaskun alkua ja herättää eloon Mesopotamian, Levantin ja Arabian niemimaan yhteiskunnat ja kulttuurit. Teoksessa kuvataan kiehtovasti elämän eri puolia arjesta, politiikasta, uskonnosta ja taloudesta tieteeseen, taiteeseen, kansallisuuteen ja sukupuolten moninaisuuteen.

Koko historiansa ajan yhteiskunnat kohtasivat sotien, katovuosien, epidemioiden ja ilmastonmuutoksen kaltaisia mullistuksia ja jopa romahtivat kokonaan. Toisaalta viimeaikainen tutkimus on kiinnittänyt huomiota siihen, että yhteiskunnat olivat joustavia ja pystyivät sopeutumaan suurtenkin muutosten edessä.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Saana Svärd

Saana Svärd, FT, on muinaisen Lähi-idän tutkimuksen apulaisprofessori ja assyriologian dosentti Helsingin yliopistossa ja Lähi-idän kulttuurihistorian dosentti Turun yliopistossa.

Joanna Töyräänvuori

Joanna Töyräänvuori, TT, on muinaisen Lähi-idän tutkimuksen dosentti ja tutkijatohtori Helsingin yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös