Kirjat

Annamari Vänskä

Muodikas lapsuus

Lapset mainoskuvissa

Muodikas lapsuus

Kustantajan hinta

36,00 

Annamari Vänskä

Muodikas lapsuus

Lapset mainoskuvissa

Lastenvaatteet ja lapsia esittävät kuvat herättävät aikuisissa voimakkaita tunteita. Tuotteita valmistavat ja markkinoivat yhtiöt käsittelevät lapsia kuin pieniä kuluttajia, jotka tietävät mitä haluavat ja osaavat tehdä ostopäätöksiä.

Lastenvaatteet ja lapsia esittävät kuvat herättävät aikuisissa voimakkaita tunteita. Meillä on selkeät näkemykset siitä, millaiset lastenvaatteet tai lapsia esittävät kuvat ovat sopivia ja millaiset puolestaan altistavat lapset hyväksikäytölle.

Kulttuurissamme vallitsee voimakas ristiriita. Tuotteita valmistavat ja markkinoivat yhtiöt käsittelevät lapsia kuin pieniä kuluttajia, jotka tietävät mitä haluavat ja osaavat tehdä ostopäätöksiä. Muualla yhteiskunnassa lapset taas halutaan nähdä lapsenomaisina ja ”viattomina”.

Muodikas lapsuus tarkastelee lasten muotimainontaa. Miten kuvien edessä tunnettu huoli lasten hyväksikäytöstä on syntynyt historiallisesti? Miten lasten viattomuuden ja seksuaalisuuden välinen ambivalenssi on ymmärrettävä? Miten lastenkin muotimainonta leikkii tällä ambivalenssilla? Miten halu ja katsominen hahmottuvat lasten muotimainonnassa? Teoksessa kurkistetaan myös kuvien taakse lapsimallien työhön.

Teos on palkittu Vuoden tiedekirja 2013 kunniamaininnalla.

Kirjoittajat / toimittajat

Annamari Vänskä

Annamari Vänskä, FT, on visuaalisen kulttuurin tutkija, joka työskentelee muodin tutkimuksen instituutissa Tukholman yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top