Kirjat

Senja Laakso & Riikka Aro (toim.)

Planeetan kokoinen arki

Askelia kestävämpään politiikkaan

Planeetan kokoinen arki

Kustantajan hinta

34,00 

Senja Laakso & Riikka Aro (toim.)

Planeetan kokoinen arki

Askelia kestävämpään politiikkaan

Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumisella on kiire. Planeetan kokoinen arki auttaa ymmärtämään, miten moninaisilla tavoilla jokapäiväinen elämä, sitä määrittävä politiikka sekä taustalla vaikuttavat ajattelutavat kytkeytyvät ympäristökriiseihin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2022

ISBN 9789523451650
Sidottu
Noin 250 sivua, kuvitettu
KL 50.1
Kansi: Satu Kontinen

Kasvun rajat, ilmastohätätila ja kuudes joukkosukupuutto ovat asioita, joilta kukaan ei voi sulkea silmiään. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumisella on kiire. Tähän tarvitaan kestävyysmuutosta: ihmisen toiminnan on kunnioitettava planeettamme reunaehtoja samalla, kun kaikille turvataan mahdollisuus elää hyvää, perustarpeet tyydyttävää elämää.

Planeetan kokoinen arki auttaa ymmärtämään, miten moninaisilla tavoilla jokapäiväinen elämä, sitä määrittävä politiikka sekä taustalla vaikuttavat ajattelutavat kytkeytyvät ympäristökriiseihin. Monitieteisessä teoksessa käsitellään esimerkiksi asumista, syömistä ja liikkumista sekä pohditaan keinoja lievittää niiden ympäristövaikutuksia – ja samalla parantaa niin ihmisten kuin luonnonkin hyvinvointia.

Yksilön vastuuta alleviivaavassa yhteiskunnassa yksittäinen ihminen voi kokea uupumusta ja voimattomuutta muutostarpeen valtavuuden äärellä. Tämä teos korostaa yhteisöllisen toiminnan merkitystä. Yhdessä toimiminen on paitsi voimaannuttavaa myös tutkitusti vaikuttavaa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Riikka Aro

Riikka Aro, YTT, FM, on sosiaalitieteiden tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa.

Senja Laakso

Senja Laakso, FT, on sosiologian dosentti Jyväskylän yliopistossa sekä kestävän kulutuksen tutkijatohtori Helsingin yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös