Kirjat

Helena Hallenberg & Irmeli Perho

Ruokakulttuuri islamin maissa

Ruokakulttuuri islamin maissa

Kustantajan hinta

36,00 

Helena Hallenberg & Irmeli Perho

Ruokakulttuuri islamin maissa

Vuoden tiedekirja-palkinto 2010. Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa Lähi-idässä ja muissa islamin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa 500-luvulta profeetta Muhammadista nykypäivään saakka.

Kirjan tiedot

2014 (sidottu 1. painos 2010)
ISBN 9789524953146
Nidottu
479 sivua
KL 68.2, 90.2

Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa Lähi-idässä ja muissa islamin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa 500-luvulta profeetta Muhammadista nykypäivään saakka.

Mitä Koraanissa ja muissa islamin peruslähteissä sanotaan ruoasta ja miten alun perin yksinkertaisesta ruokakulttuurista kehittyi hienostunutta kulinarismia?

Teos tarkastelee ruoka- ja nautintoaineiden erilaisia käyttötapoja niin beduiinien leirinuotioilla, keskiajan hallitsijoiden hoveissa ja nykypäivän aterioilla kuin Suomen muslimien keskuudessa. Se avaa kiehtovia näkymiä monipuoliseen ruokakulttuuriin, jonka kautta ruoka-aineita ja ruokalajeja kahvista kaalikääryleisiin on välittynyt maapallon laidalta toiselle.

Liitteenä on kattava kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. Teoksen äärellä viihtyykin sekä ruoan historiasta kiinnostunut herkuttelija että ruoka-alan ammattilainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä.

 ”Vuoden parhaat: Ruokakirjojen top 3. Helena Hallenberg ja Irmeli Perho paneutuvat aiheeseen sellaisella asiantuntemuksella, innolla ja lämmöllä, että into tarttuu.”
Glorian ruoka & viini

”Kirjan ulkoasukin on kuin paraskin nautintoaine. Kääntyköön Yüan Mei haudassaan, mutta tosiasia on, että Gaudeamus on aikaansaanut silmillä syötävän kirjan.”
Kaj Öhrnberg, Tieteessä tapahtuu

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Helena Hallenberg

Helena Hallenberg, FT, on tutkinut islamin pyhimyskulttia sekä Kiinan muslimien terveyskäsityksiä.

Irmeli Perho

Irmeli Perho, FT on tutkinut islamin aate- ja yhteiskuntahistoriaa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös