Kirjat

Katariina Parhi

Saadaan vähän kamaa

Suomen ensimmäinen huumeaalto ja hoidon pioneerit

Saadaan vähän kamaa -kansi

Kustantajan hinta

32,00 

Katariina Parhi

Saadaan vähän kamaa

Suomen ensimmäinen huumeaalto ja hoidon pioneerit

Saadaan vähän kamaa sukeltaa 1960–70-lukujen Suomeen ensimmäisen huumeaallon mukana.  Se kuvaa aikaa, jolloin hoitojärjestelmät olivat vielä lapsenkengissään, lainsäädäntö laahasi jäljessä kehityksestä ja yhteiskunta muuttui monin tavoin.

Kirjan tiedot

2023
ISBN 9789523452176
Nidottu
280 sivua, kuvitettu
KL 92.74, 59.5673, 37.6
Kansi: Ville Karppanen

Saadaan vähän kamaa sukeltaa 1960–70-lukujen Suomeen ensimmäisen huumeaallon mukana. Huumeilla haettiin jännitystä ja kavereiden hyväksyntää sekä paettiin pahaa oloa. Nuoriso oli vasta keksitty, mutta jo nyt osa siitä putosi yhteiskunnan ulkopuolelle.

Hoitojärjestelmät olivat vielä lapsenkengissään, lainsäädäntö laahasi jäljessä kehityksestä ja yhteiskunta muuttui monin tavoin. Hoitomuotoja kehitettiin hyvien arvausten perusteella, ja huumeongelmaa hoidettiin uusilla menetelmillä, joihin aikakauden ideologiat toivat omat lisämausteensa.

Arkistoaineistoon ja haastatteluihin perustuva teos antaa äänen hoidon pioneereille, joiden oli luotava tehokasta hoitoa lähes tyhjästä. Se kuulee myös käyttäjiä, jotka vaihtelivat jazzia kuuntelevista älyköistä tokkuraisiin nuoriin ja itsekin lääkeriippuvaisiin lääkäreihin.

Saadaan vähän kamaa tarjoaa ainutlaatuista tutkimustietoa ajankohtaiseen keskusteluun huumeista, niiden kriminalisoinnista ja käytön ennaltaehkäisemisestä.

Kirjoittajat / toimittajat

Katariina Parhi

Katariina Parhi, FT, on tieteiden ja aatteiden historian tutkija Tampereen yliopiston Suomen Akatemian Kokemuksen historian huippuyksikössä. Kuva: Vesa Ranta.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top