Kirjat

Susanna Hast & Noora Kotilainen (toim.)

Sodan pauloissa

Militarismi suomalaisessa yhteiskunnassa

Sodan pauloissa -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Susanna Hast & Noora Kotilainen (toim.)

Sodan pauloissa

Militarismi suomalaisessa yhteiskunnassa

Sodan pauloissa tarjoaa kriittisiä näkökulmia sotilaalliseen valtaan, sodasta kerrottuihin tarinoihin ja sotilasinstituutioiden käytäntöihin Suomessa. Mitä militarismi oikeastaan on? Miten sen kautta oikeutetaan väkivaltaa ja ylläpidetään sukupuolijärjestelmää? Miten sotilaallinen toiminta vaikuttaa ympäristöön ja ekosysteemiin?

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2024

ISBN 9789523452510
Nidottu
Noin 320 sivua
KL 39, 30
Kansi: kuvitus Aiju Salminen, typografia Emmi Kyytsönen

Sota ja turvallisuuspolitiikka puhuttavat ja herättävät tunteita. Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Suomen liityttyä Natoon sotilaallisten arvojen ja käytäntöjen kriittinen tarkastelu on erityisen ajankohtaista.

Sota ja siitä kumpuavat arvot vaikuttavat syvästi yhteiskunnassamme, paitsi politiikassa myös arjen käytännöissä ja tunteiden tasolla. Sodasta, turvallisuudesta ja sotilaspolitiikasta keskustellaan usein yksimielisyyttä vaatien, vaihtoehdottomaan sävyyn. Miksi sota on suomalaisille niin pyhä asia?

Sodan pauloissa tarjoaa kriittisiä näkökulmia sotilaalliseen valtaan, sodasta kerrottuihin tarinoihin ja sotilasinstituutioiden käytäntöihin Suomessa. Mitä militarismi oikeastaan on? Miten sen kautta oikeutetaan väkivaltaa ja ylläpidetään sukupuolijärjestelmää? Miten sotilaallinen toiminta vaikuttaa ympäristöön ja ekosysteemiin? Mikä on sotilaallisen vallan asema suomalaisessa demokratiassa?

Kirjoittajat / toimittajat

Susanna Hast

Susanna Hast, YTT, on väkivaltaan, traumaan ja sodan kokemukseen erikoistunut kirjailija, lauluntekijä sekä taiteellisen tutkimuksen dosentti ja tuntiopettaja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Noora Kotilainen

Noora Kotilainen, VTT, on visuaaliseen viestintään, mediaan, sotaan, kriiseihin, kärsimykseen, väkivaltaan, kansainväliseen politiikkaan ja militarismiin keskittyvä poliittisen historian tutkija.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top