Kirjat

Elina Nivala & Sanna Ryynänen

Sosiaalipedagogiikka

Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Sosiaalipedagogiikka

Kustantajan hinta

36,00 

Elina Nivala & Sanna Ryynänen

Sosiaalipedagogiikka

Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi ja ulkopuolisiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin sosiaalista ja ekologista hyvinvointiakin. Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu sosiaalipedagogiikka, joka vastustaa välineellistyvää kasvatusajattelua sekä pyrkii yhteisöllisempään ja yhteiskunnallisempaan kasvatukseen.

Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi ja ulkopuolisiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin sosiaalista ja ekologista hyvinvointiakin.

Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu sosiaalipedagogiikka, joka vastustaa välineellistyvää kasvatusajattelua sekä pyrkii yhteisöllisempään ja yhteiskunnallisempaan kasvatukseen. Päämääränä on rakentaa oikeudenmukaisempi ja inhimillisempi yhteiskunta.

Sosiaalipedagogiikka sukeltaa syvälle alan juuriin ja luo laajan katsauksen sen eri suuntauksiin sekä teoreettisesta että käytännöllisestä näkökulmasta. Lukija pääsee tutustumaan niin alalla vaikuttaneisiin ajattelijoihin kuin käytännön toimintaankin.

Tämä perusteos rakentaa teoreettista ymmärrystä mutta antaa myös konkreettisia työvälineitä sosiaalipedagogiseen toimintaan muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialalle. Se kutsuu keskusteluun myös sosiaalipedagogiikan lähitieteenalat sekä kaikki ne, joita kiinnostaa yhteiskunnan muuttaminen paremmaksi.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Elina Nivala

Elina Nivala, YTT, on sosiaalipedagogiikan yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopistossa.

Sanna Ryynänen

Sanna Ryynänen, FT, YTM, on sosiaalipedagogiikkaan erikoistunut yhteiskuntatieteilijä. Hän työskentelee Itä-Suomen yliopiston sosiaalipedagogiikan ma. yliopistonlehtorina ja tutkijana. Hänen tutkimuksensa keskittyvät yhteiskunnan marginaaleihin ja marginalisoiviin rakenteisiin sekä teatterin yhteiskunnalliseen rooliin ja merkityksiin.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös