Kirjat

Martha C. Nussbaum

Talouskasvua tärkeämpää

Miksi demokratia tarvitsee humanistista sivistystä?

Talouskasvua tärkeämpää

Kustantajan hinta

34,00 

Martha C. Nussbaum

Talouskasvua tärkeämpää

Miksi demokratia tarvitsee humanistista sivistystä?

Talouskasvua tärkeämpää -kirjassa Filosofi Martha C. Nussbaum esittää, että humanistinen sivistys on edellytys toimivalle demokratialle ja oikeudenmukaiselle maailmanjärjestykselle.

Kirjan tiedot

2011
ISBN 9789524952187
Suomentanut Timo Soukola
Alkuteos: Not for Profit (2010)
Nidottu
191 sivua
KL 16.7, 30

Talouskasvun edistämistä on alettu pitää koulutuksen ensisijaisena tavoitteena ympäri maailmaa. Lasten ja nuorten kasvattaminen kriittisesti ajatteleviksi ja empaattisiksi kansalaisiksi saa vähemmän painoa.

Talouskasvua tärkeämpää -kirjassa Filosofi Martha C. Nussbaum esittää, että humanistinen sivistys on edellytys toimivalle demokratialle ja oikeudenmukaiselle maailmanjärjestykselle. Lyhytnäköinen keskittyminen aineellista hyötyä tuottaviin taitoihin jäytää edellytyksiä arvostella vallanpitäjiä. Se myös vähentää myötätuntoa syrjäytyneitä ja poikkeavia kohtaan sekä heikentää kykyä ratkaista monimutkaisia maailmanlaajuisia ongelmia.

Koulutus on uudelleen kytkettävä humanistisiin tieteisiin ja taiteisiin, jotta ihmiset voisivat kasvaa oman maansa ja koko maailman demokraattisiksi kansalaisiksi.

”Nussbaum (…) antaa tärkeän panoksen kasvatuskeskusteluun. (…) On välttämätöntä, että päättäjillä ja kasvatusmaailman toimijoilla on selkeä ja perusteltu käsitys kasvatuksen ja koulutuksen päämääristä. (…) Laajasti ajatellen teos osallistuu keskusteluun siitä, minkälainen on ihmiskuvamme ja mitä hyvä inhimillinen elämä on.”
– Pauliina Remes, Helsingin yliopisto

”Tämä tärkeä ja erinomaisesti kirjoitettu teos on yhdistelmä intohimoa, tyynesti esitettyjä argumentteja ja valaisevia esimerkkejä. (…) Teos tutustuttaa lukijan usein väärinymmärrettyyn edistyksellisen kasvatuksen historiaan ja osoittaa sen merkityksen nyky-yhteiskunnassa.”
– Harry Brighouse, Wisconsinin yliopisto, Madison

”Martha C. Nuusbaum on rohkea nainen, hän asettuu selkeästi valtavirtaa vastaan. Hän kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon, joka sanoo ääneen, ettei keisarilla ole vaatteita.”
– Markku Laitinen, Keskipohjanmaa 21.1.2012

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Martha C. Nussbaum

Martha C. Nussbaum (s. 1947) on professori Chicagon yliopiston filosofian laitoksella sekä oikeustieteellisessä ja teologisessa tiedekunnassa (Ernst Freud Distinguished Service Professor of Law and Ethics). Hän on ollut Suomen Akatemian akateemikko vuodesta 2000.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös