Kirjat

Tiedekulmapokkari 1

Terve elämä!

Näin voimme paremmin tulevaisuudessa

Terve elämä!

Hintaryhmä G

Tiedekulmapokkari 1

Terve elämä!

Näin voimme paremmin tulevaisuudessa

Miksi erityisesti ikääntyvien kannattaa kuunnella musiikkia? Miten länsimaiset elintavat vaikuttavat suolistomme mikrobistoon? Voiko syöpäsolun ohjata tekemään itsemurhan? Yliopistoissa syntyy koko ajan hurjasti tutkimustietoa, joka yllättää ja innostaa. Tiedekulmapokkari Terve elämä! tarjoilee tuota tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Pokkarisarjan ensimmäisessä osassa pureudutaan terveyttä koskeviin löydöksiin.

Kirjan tiedot

2020
ISBN 9789523450707
Pokkari
190 sivua
KL T59.3

Miksi erityisesti ikääntyvien kannattaa kuunnella musiikkia? Miten länsimaiset elintavat vaikuttavat suolistomme mikrobistoon? Voiko syöpäsolun ohjata tekemään itsemurhan?

Yliopistoissa syntyy koko ajan hurjasti tutkimustietoa, joka yllättää ja innostaa. Tiedekulmapokkari Terve elämä! tarjoilee tuota tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Pokkarisarjan ensimmäisessä osassa pureudutaan terveyttä koskeviin löydöksiin, kuten yksinkertaisiin geenitesteihin, joilla voidaan tunnistaa syöpäriskiä. Samalla selviää, millä tavoin kaupungistuminen on muuttanut ihmisen immunologista puolustusjärjestelmää tai miten geeniperimää tutkimalla voidaan tarjota yksilöidympiä lääkehoitoja.

Kirjasta löytyvän pokkarivisan avulla voit haastaa myös ystäväsi uuden äärelle.

Helsingin yliopiston Tiedekulma on yliopiston olohuone, joka tuo yhteen tieteen, tieteentekijät ja suuren yleisön. Sen neljä vuosittaista teemaviikkoa ovat Helsinki Health Week, Hope for Globe, Crazy World ja Smart as HEL. Terve elämä! aloittaa Tiedekulmapokkarien sarjan, jonka teokset ammentavat eri teemaviikkojen ohjelmistoista.

Muut kirjoittajat

Maijaliisa Erkkola on ravitsemustieteen dosentti, yliopistonlehtori ja opettajien akatemian jäsen Helsingin yliopistossa.

Tari Haahtela on keuhkolääkäri ja allergologi ja kliinisen allergologian emeritusprofessori Helsingin yliopistossa. Hän toimi HUSin iho- ja allergiasairaalassa ylilääkärinä 23 vuotta.

Jonna Jalanka työskentelee Helsingin yliopistossa Suomen Akatemian tutkijatohtorina sekä Nottinghamin yliopistossa Britanniassa tittelillä assistant professor.

Laura Kemppainen, VTT, sosiologi, toimii yliopistotutkijana Helsingin yliopistossa ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikössä sekä Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa DigiIN-hankkeessa.

Juha Klefström on syöpätutkija, dosentti ja tutkimusjohtaja Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Nina Mars on lääketieteen tohtori, yleislääkäri ja tilastotieteilijä, joka toimii tutkijatohtorina Suomen molekyylilääketieteen instituutissa.

Minna Nyström on genetiikan ja epigenetiikan professori ja bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani Helsingin yliopistossa.

Anu-Katriina Pesonen on psykologian dosentti ja Sleep & Mind -tutkimusryhmän johtaja.

Samuli Ripatti on biometrian professori Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hän toimii Suomen molekyylilääketieteen instituutissa FIMMissä varajohtajana, Suomen Akatemian Kompleksitautien genetiikan huippuyksikön johtajana ja tutkijana Yhdysvalloissa MIT:n ja Harvardin Broad-instituutissa.

Teppo Särkämö, psykologian tohtori, dosentti, työskentelee neuropsykologian apulaisprofessorina kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastolla.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top