Kirjat

S. Alexander Haslam, Stephen D. Reicher & Michael J. Platow

Uusi johtamisen psykologia

Uusi johtamisen psykologia

Kustantajan hinta

46,00 

S. Alexander Haslam, Stephen D. Reicher & Michael J. Platow

Uusi johtamisen psykologia

Uusi johtamisen psykologia osoittaa, että johtamisen tärkein sana on ”me” eikä ”minä”: hyvä johtaja pystyy luomaan aidon me-hengen, jossa sekä johtaja että johdettavat haluavat sitoutua toteuttamaan yhteisiä päämääriä.

Kirjan tiedot

2012
ISBN 9789524952118
Suomentanut Marja Ahokas
Alkuteos: The New Psychology of Leadership (2011)
Nidottu
315 sivua
KL 69.11, 30.13, K

Huippujohtajien sanotaan usein elävän eri todellisuudessa kuin johdettaviensa. Nykyinen johtamiskäytäntö onkin perusteiltaan puutteellinen: yksilöä korostavaa psykologiaa yksipuolisesti painottaen uskotaan, että tärkeintä alaisten johtamisessa on osata laskea kullekin alaiselle ”riittävät kannustintekijät”.

Uusi johtamisen psykologia osoittaa, että johtamisen tärkein sana on ”me” eikä ”minä”: hyvä johtaja pystyy luomaan aidon me-hengen, jossa sekä johtaja että johdettavat haluavat sitoutua toteuttamaan yhteisiä päämääriä. Pohtiessaan johtajayksilöiden ominaisuuksia johtamispsykologit ovat enimmäkseen jättäneet huomiotta asian toisen puolen, johdettavien motivaation. Yhteen hiileen puhaltaminen on voimakas, jopa välttämätön motivaatiotekijä minkä tahansa yhteisön menestymiselle. Johdettavien tulisi voida kokea johtaja aidoksi esitaistelijaksi, yhdeksi ”meistä”.

Teos sopii johtamisen, organisaatiotieteiden, yhteiskuntatieteiden ja organisaatioviestinnän opiskelijoille ja ammattilaisille. Se on innostavaa luettavaa kaikille, jotka haluavat kehittää omia johtamis- ja organisaatiotaitojaan.

Kirjoittajat / toimittajat

S. Alexander Haslam

S. Alexander Haslam on useita organisaatiopsykologian oppikirjoja kirjoittanut Exeterin yliopiston sosiaali- ja organisaatiopsykologian professori.

Michael J. Platow

Michael J. Platow on Australian National Universityn psykologian apulaisprofessori.

Stephen D. Reicher

Stephen D. Reicher on St Andrewsin yliopiston psykologian professori.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top