Kirjat

Melisa Stevanovic (toim.)

Yhdessä päätetty

Kohti tasa-arvoista vuorovaikutusta ja osallistumista

Yhdessä päätetty

Kustantajan hinta

36,00 

Melisa Stevanovic (toim.)

Yhdessä päätetty

Kohti tasa-arvoista vuorovaikutusta ja osallistumista

Yhteinen päätöksenteko on osa jokapäiväistä elämää sekä demokraattisen yhteiskunnan ja osallisuuden ydin. Sen toteuttaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempaa ja moniulotteisempaa kuin yleensä ajatellaan. Yhdessä päätetty tarkastelee yhteistä päätöksentekoa sosiaalisena ja vuorovaikutteisena prosessina.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452442
Nidottu
Noin 280 sivua
KL 14.14, 30.13, 87
Kansi: Tuomo Parikka

Mitä laitetaan viikonloppuna ruuaksi? Kuka esittelee ryhmätyön Powerpoint-diat? Mihin asioihin panostetaan sote-palveluiden kehittämisessä? Yhteinen päätöksenteko on osa jokapäiväistä elämää sekä demokraattisen yhteiskunnan ja osallisuuden ydin. Sen toteuttaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempaa ja moniulotteisempaa kuin yleensä ajatellaan. Jälkikäteen saattaa käydä ilmi, etteivät kaikki olekaan sitoutuneet päätökseen, jonka ajateltiin olevan yhteinen.

Yhdessä päätetty tarkastelee yhteistä päätöksentekoa sosiaalisena ja vuorovaikutteisena prosessina, jonka tärkeitä elementtejä ovat osapuolten tasa-arvoinen osallistuminen sekä ymmärrys valta-asetelmista. Ilmiön kompleksisuuden ymmärtäminen on avainasemassa, jos halutaan saada aikaan päätös, jonka kaikki voivat allekirjoittaa.

Teos sukeltaa vuorovaikutuksen mikrotasolle ja tuo uudenlaisia, kriittisiäkin näkökulmia esimerkiksi osallistamisen teemaan. Se auttaa ymmärtämään, millaisten lainalaisuuksien varassa kommunikoimme ja teemme päätöksiä yhdessä muiden kanssa.

Kirjoittajat / toimittajat

Melisa Stevanovic

Melisa Stevanovic, VTT, on sosiaalipsykologian apulaisprofessori Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimuksensa keskittyy vuorovaikutuksen, vallan ja yhteisen päätöksenteon teemojen ympärille.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top