Turun Kirjamessut 2019

Turun Kirjamessut järjestetään Messu- ja Kongressikeskuksessa 4.–6.10.2019. Gaudeamus on mukana messuilla Rosebudin yhteisosastolla.

Kirjamessut keräävät yhteen satoja esiintyjiä, ohjelmanumeroita ja näytteilleasettajia. Tämän vuoden poikkitaiteellisena pääteemana on teatteri, ja ajankohtaisteemoiksi on nostettu ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset sekä lukutaito ja sen edistäminen.

Alta löydät kiehtovat ohjelmanumerot uutuuskirjoistamme. Tule tutustumaan myös mahtaviin messutarjouksiin, houkutteleviin uutuuksiin sekä klassikkoteoksiimme. Nähdään Turussa!

 

Perjantai 4.10.

Klo 12.40–13.10 Tieto
MODERNIN INFORMAATIOTULVAN HAASTEET – VALEUUTISET, INFOVAIKUTTAMINEN, MANIPULOINTI JA PROPAGANDA
Keskustelemassa Kari Raivio kirjastaan Näytön paikka ja Johanna Vehkoo teoksestaan Valheenpaljastajan käsikirja (Kosmos). Haastattelijana Suvi Auvinen.

 

 

 

 

Klo 14.20–14.50 Tieto
KASVIEN MAAGINEN MAAILMA JA ELÄMÄÄ MAAN KÄTKÖISSÄ

Mitä todella tiedämme kasvien ominaisuuksista tai monenkirjavien alkueliöiden ja hyönteisten elämästä maan kätköissä? Keskustelemassa Veikko Huhta ja Varpu Vahtera teoksesta Elämää maan kätköissä sekä Sinikka Piippo teoksestaan Kasvien maaginen maailma (Tammi). Haastattelijana Juha Hietanen.

 

 

 

Lauantai 5.10.

Klo 16.25–16.50 Jukola
KORSETTI JA KRUSIFIKSI

1600-luvun Euroopassa pariisilaisnaiset olivat poikkeuksellisen itsenäisessä asemassa ja ilmensivät valtaansa pukeutumisen, sisustuksen ja seksuaalisuuden kautta. Rose-Marie Peakea haastattelee Esko Juhola.

 

 

 

 

  Klo 16.30–16.50 , Kuisti
SUOMALAISEN KUOLEMAN HISTORIA

Millaisia ovat olleet kuolemaan liittyvät uskomukset ja miten suhde kuolemaan on muuttunut vuosisatojen kuluessa? Ilona Pajaria ja Jussi Jalosta haastattelee Antti Korhonen.

 

 

 

 

Sunnuntai 6.10.

Klo 13.00-13.15, Suomen tietokirjailijat -osasto A 13
MORMONIT

Millainen on mormonien historia sekä arkinen elämä sääntöineen ja käytäntöineen? Kim Östmanin uusi teos tarkastelee Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon värikästä kehitystä sen myrskyisistä alkuvaiheista 1800-luvun Yhdysvalloissa 2000-luvun maailmanlaajuiseksi yhteisöksi.

 

 

 

Klo 13.50–14.10, Tieto
PIMEÄ AIKA

Huppupäiset pyövelit katkovat kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla – vai oliko sittenkään? Sitkeitä myyttejä pimeästä aikakaudesta murretaan yksi kerrallaan. Jaakko Tahkokalliota haastattelemassa Antti Korhonen.

 

 

 

 

 

Tutustu kirjamessujen koko ohjelmaan

Laita hyvä kiertämään: