Turkin historia Vuoden historiateos -ehdokkaaksi

Toni Alarannan ajankohtainen kirja Turkin historia on ehdolla Vuoden historiateos -palkinnon saajaksi! Voittaja julkistetaan helmikuussa.

Historian Ystäväin Liiton jokavuotisessa kilpailussa palkitaan teos, joka avautuu suurelle yleisölle mutta pohjautuu samalla analyyttiseen historiantutkimukseen. Kahdentoista ehdokkaan joukosta julkaistaan voittaja Suomalaisilla historiapäivillä Lahden Sibelius-talossa 7.2.2020 klo 13-14. Voittajan valitsevaan palkintolautakuntaan kuuluvat raadin puheenjohtaja, professori Aura Korppi-Tommola, lehtori Vuokko Aromaa ja opetusneuvos Ville Marjomäki.

Vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa työskentelevän Toni Alarannan uutuuskirja esittelee Turkin vaiheita itsenäisyyssodan sankarin Mustafa Kemal Atatürkin ajasta Recep Tayyip Erdoğaniin. Euroopan ja Lähi-idän portiksi muodostunutta nykyisen Turkin aluetta ovat hallinneet sivilisaatiot kreikkalaisista ja roomalaisista osmaneihin. Osmani-imperiumin raunioille 1920-luvulla perustettu maallinen ja länsimaisia vaikutteita ottanut tasavalta on vuosikymmenten aikana muuttunut omaa tietään kulkevaksi toimijaksi islamilaisen maailman ja länsimaiden välissä.

Nykypäivänä maasta puhuttaessa esille nousevat usein uskonnon ja politiikan suhde, kurdivähemmistön asema sekä demokratian tila. Geopoliittisesti tärkeä sijainti on taannut myös ulkovaltojen kiinnostuksen maata kohtaan ja Turkki onkin säilynyt jatkuvasti ajankohtaisena keskustelunaiheena mediassa ja maailmanpolitiikan näyttämöllä.

Vuonna 2015 Vuoden historiateos -kilpailun voitti Jukka Korpela teoksellaan Länsimaisen yhteiskunnan juurilla ja vuonna 2017 Nils-Erik Villstrand sekä Petri Karonen kirjalla Kulkemattomat polut.

Ehdokkuus myös jatkaa Gaudeamuksen hienoa vuotta, johon on mahtunut niin Tietokirjallisuuden Finlandia -ehdokkuus (Andrei Sergejeff: Egyptin historia) kuin Vuoden luontokirja -ehdokkuus (Pekka Lehtonen ja Martti Perämäki: Lähikuvassa kuikka).

Turkin historia on myös mainio joululahja historiaa lukevalle ja ajankohtaisaiheita seuraavalle. Tilaa teos joulukuun ajan tarjoushintaan Gaudeamuksen verkkokaupasta!

Lue lisää ja tilaa >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: